Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Egy 74 éves nénit akartak otthagyni a pályaudvaron a nagy hidegben! Mi...

Egy 74 éves nénit akartak otthagyni a pályaudvaron a nagy hidegben! Mi történik ebben az országban?

“Vonz a tahóság? Vár a hatóság!” – az új mottója mostantól a hatóságoknak? Az történt ugyanis, hogy tegnap, egy ránézésére is nagyon idős, 74 éves nénit rakott le a vontról egy magát istennek képzelő kalauz nő, azzal az indokkal, hogy lejárt az igazolványaPedig ránézésre is egyértelműen látszik, hogy ingyen utazik! A Facebook-on viharos gyorsasággal terjedő üzenetet tényleg érdemes elolvasni, íme:

“Sziasztok! Ma hazafelé utaztunk Budapestről a negyed 5-ös vonattal mikor egy kedves kalauz hölgy lerakta a vonatról a 74 éves nénit, mondván mivel nincs nála érvényes fényképes igazolvány, ugyanis lejárt szegénynek! Közölte a nénivel, ha nem vesz a helyszínen jegyet pótdíjjal, akkor addig nem indul tovább a szerelvény, amíg le nem száll! Szegénykének nem volt annyi pénze! A párom fogta meg induláskor az ajtót, és húzta fel a nénit, mi vettünk neki jegyet, hogy hazautazhasson Tápiógyörgyére! Pedig egyértelmű ránézésre is, hogy ingyen utazik! Máv-start, köszönjük! A vonat koszos, késik, a wc bűzlik, és a nyugdíjast le kell rakni!”

Tehát nála volt az igazolványa, csak az lejárt. Ha volt nála lejárt fényképes igazolvány, akkor az életkora abból is kiderül, mivel a születési dátum nem szokott változni okmánycserénél sem. Érti ezt valaki?

Ha a lejárt igazolványa szerint 74 éves, akkor mit gondolt a kalauz, a néni azóta fiatalodott? Mondjuk nem az eszükért mentek kalauznak.

Azt gondolta a kalauznő, hogy most hatalmában áll most letenni őt a vonatról. “most rajtakaptalak te gazember” játszmát játszott. Egy nálánál sokkal gyengébb, kiszolgáltatott ember ellen játssza a félistent. Tudta ő, az a kalauz, hogy mit művel, csak hát ugye, a hatalmat gyakorolni kell mert úgy az igazi… Ez ugyanaz a mentalitás, mint az amputáltat visszarendelni, rokkantsági felülvizsgálatra.

A bejegyzéshez írt hozzászólásából kiderül, hogy a kalauz ezek után még a jólelkű utasokat kezdte piszkálni, hogy miért vettek a jegyet a nőnek. Milyen tipikus, hogy a kalauz ezért méltatlankodott, ugyanis számára némi örömöt is okozott volna, hogy leteheti a vonatról az idős nőt, így bosszulva meg az őt ért sérelmeket.
Tehát letolja az ügyfelet, hogy fizettek a cégének egy szolgáltatásért, amit amúgy ki se kellett volna fizetni.!!! Korunk új hőse lett, a kalauz (ez természetesen lehet más szakma képviselője is, a lényeg, hogy egy kicsit is szankcionálhasson), aki egyben bíró, ügyész, hóhér, ítéletvégrehajtó. Mindenkit nem kell eltaposni, csak a gyengébbet, az olyan magyaros. Itt tart emberségben az ország. Mindenki lefelé tapos, ez ilyen emberi hitványság. Mintha mára teljesen elveszne ebben az országban az emberiesség, az empátia, vagy csak a korrekt gondolkodás. Nem szabad mindenkinek hatalmat adni a kezébe, mert ez lesz belőle…  és engem csak az keserít el a legjobban, hogy sehol nem látszik, hogy hol van a mélypont, egyre csak csúszunk lejjebb és nem látszik a kiút.

Majd persze ön az olvasói levél, hogy “a törvényt mindenkinek be kell tartani! Pár percig legalább ez a kalauz is boldog volt… gondolhatta magában.

Kishazánkban, ha valakinek csak egy láthatósági mellényt is kell viselnie munkából kifolyólag, mindjárt őrmesternek képzeli magát.

Mellesleg pedig hatalmas tisztelet jár a párnak, aki megvette neki a jegyet.

Íme az eredeti poszt, érdemes elolvasni mindenkinek:

ketkes.com

loading...