Kezdőlap IDÉZETEK Egy 23 éves fiatal anyuka üzenet a világ minden terhes nőjének és...

Egy 23 éves fiatal anyuka üzenet a világ minden terhes nőjének és édesanyjának!

Hirdetés

Ha megkérdezünk egy édesanyát a gyerekvállalásról, a legtöbben azt felelik, hogy nem egy könnyű dolog.

 

Hirdetés

A reggeli rosszulléteket, és a szüléssel járó fájdalmat emelik ki a leggyakrabban. Azonban nagyon ritkán esik szó, hogy milyen átalakuláson megy át a nő teste, de a szülés utáni depresszió is ritka téma.

A 23 éves Alexandra Kilmurray, aki a floridai Fort Lauderdale-ben él, elhatározta, hogy ezen most változtatni fog.

Az Instragram oldalára feltöltött képpel és szöveggel a fiatal anyuka elmondja, hogy senki sem figyelmeztette a terhesség és annak következményeivel járó “veszélyekre”. Persze Alexandra imádja két kisfiát, viszont 18 hónapnak kellett eltelnie, hogy valamelyest el tudja fogadni a testét.

A megváltozott testkép mellett Alexandrának még a szülés utáni depresszióval is meg kellett küzdenie. A kismama első kisfiát 2015 júliusában hozta napvilágra, de októberre ismét teherbe esett a második gyerekével. Ez annyira felborította a hormonháztartását, hogy elképesztően kimerülté vált, úgy érezte, hogy semmit sem tud kezdeni magával.

A következőkben Alexandra beszámol arról is, hogy miként tapasztalta meg az anyaság “sötét oldalát”, mert szeretné, ha minden nő, aki gyereket szeretne, tisztában legyen a dolgokkal.


Ehhez a képhez a következő szöveget írta:

“Nos, biztos sokan arra gondoltok, hogy miért tettem ki ezt a képet. A válaszom az, hogy 18 hónap munkám van benne, hogy így néz ki a hasam, 18 hónapnak kellett eltelni, hogy végre jól érezzem magam a bőrömben. Senki sem figyelmeztetett az anyaság, illetve a szülés “sötét oldalára”, és senki sem törődik igazából, hogy milyen fizikai, mentális és lelki változásokon mész keresztül, ha anyává válsz.

Nagyon nehéz volt. 18 hónappal az első fiam, és 5 hónappal a második fiam születése után ma már látom a fényt az alagút végén, és nagyszerűen érzem magam! Fel a fejjel, kismamák, örvendjetek a gyerekeiteknek, minden nap! Nem baj, ha a terhesség nyomot hagy a testünkön, mert egy kis csodát hoztunk a világra! Éljen az anyaság, ne aggódjatok, mert minden nehézség egy nap elmúlik!”

Forrás

Hirdetés