Kezdőlap EGÉSZSÉG Ébredés után is szokott fájni a fejed? Erről jobb, ha tudsz!

Ébredés után is szokott fájni a fejed? Erről jobb, ha tudsz!

Hirdetés

Fejfájás. Ha meghalljuk ezt a szót, rögtön egy negatív élményt, érzést kapcsolunk hozzá, mivel sokak életét képes megkeseríteni a probléma, hatással van a munkahelyi teljesítményre, párkapcsolatra, gyereknevelésre is.

 

Hirdetés

Az Egyesült Államokban naponta 14 millió ember szenved migrénes fejfájástól. Az orvostudomány valamivel több, mint 200 különböző fejfájást különböztet meg. Ugyan a fejfájások többsége nem életveszélyes betegség, gyakori migrénes panaszok esetén mégis érdemes orvoshoz fordulni, és vizsgálatoknak alávetni magunkat.

Itt most 4 féle fejfájás típust ismertetünk, és a mögötte álló problémákat is leírjuk.

1. Nyilalló fejfájást

Ez a fejfájás rendszerint rövid ideig tart, olyan mint a derült égből villámcsapás, váratlanul tör az emberre. Ennek hátterében sokszor hirtelen jött stressz, idegesség állhat, aminek hatására a nyaki izmok begörcsölnek, így innen is származhatnak a nyilalló, pár percig tartó fájások. Érdemes lazítani, és a nyakat is bekenni izomlazító krémmel.

2. Fejsérülés okozta fájás

Itt nincs is amiről sokat beszélni, hiszen ha erősen beütöttük a fejünket, netán balesetet szenvedtünk, amelyben a fejünk is megsérült, és fájásokat tapasztalunk, azonnal menjünk el egy orvoshoz, mert komoly bajunk is lehet.

3. Ébredés utáni fejfájás

Ez viszonylag ritka, és valószínűleg a kevés alvás lehet az oka, de amennyiben jól aludtunk az éjszaka, és 7–9 órát alvással töltöttünk, és mégis fejfájással ébredtünk, mondjuk el a panaszainkat egy orvosnak.4. Hirtelen fejfájás

Ez is hasonló a nyilalló fejfájáshoz, de ha azt érezzük, hogy kimegy az erő a lábainkból, a karunkból, kezünkből, ez a szívroham első jele lehet.

Hirdetés