Kezdőlap EGÉSZSÉG Durva dolog derült ki az e-cigiről! Csak óvatosan, ha te is használod!

Durva dolog derült ki az e-cigiről! Csak óvatosan, ha te is használod!

A köztudatban az terjedt el, hogy az e-cigaretta a dohányzásról való leszokásban a legjobb barátunk lehet. Valóban igaz ez? Akármennyire is ezzel szeretnénk nyugtatni magunkat, sajnos nem.

A tudósok szeretnék felhívni a figyelmünket, hogy az e-cigaretták használata valójában káros hatással van a tüdőnkre. Az igaz, hogy kevésbé ártalmasak, de nem maradnak le sokkal a valódi, dohánylevéllel töltött cigarettától.

Kutatást végeztek az adott eszközre vonatkozóan és a vezető kutató késztetést érzett arra, hogy megossza az eredményeket.

Az Közegészségügyi Minisztérium Angliában 2015 óta támogatja az ezen típusú cigaretták használatát, mondván 95%-kal kevésbé kártékony hatású, mint az átlagos cigaretta, így a cigarettáról való leszokás egy hatékony eszköze.

A NICE egészségügyi felügyeleti szerv mindazonáltal azt javasolja a háziorvosoknak, hogy ne promótálják az e-cigarettát úgy, mint egy bizonyítottan biztonságos dohányzás alternatívát és leszokási módot.

Az angol orvosi folyóirat, a British Medical Journal publikált egy tanulmányt, melyben olvasható, hogy az e-cigaretta gőzének inhalálása krónikus obstruktív tüdőbetegséget és egyéb olyan egészségügyi károkat is okozhat, mint a normál cigaretta.

Egy légzőrendszeri betegségekben jártas szakember, Prof. David Thickett úgy nyilatkozott, hogy az e-cigaretta talán kevésbé károsnak tűnik, mint a normál cigaretta, de soha nem állítható róla, hogy biztonságos lenne, ezért ajánlott nem használni őket, ha le szeretne valaki szokni és megszabadulni ettől a rossz szokástól.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...