Kezdőlap AKTUÁLIS Döntött a kormány – Ilyen szigorítások lépnek életbe az iskolákban!

Döntött a kormány – Ilyen szigorítások lépnek életbe az iskolákban!

A negyedik hullám felemelkedő szakaszában vagyunk, épp ezért nem is annyira meglepő, hogy egyre több oktatási intézményben kellett eddig cselekedni, mert igazolt fertőzött jár oda.

 

A Népszava szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma nekik küldött tájékoztatásából kiderül, hogy jelenleg az iskolák 2%-át érinti tanügyi intézkedés. Néhány héttel ez a szám egyenlő volt a nullával.

Pontos adatokkal nem tud szolgálni a Népszava, de írásuk alapján 270 körül lehet azoknak az iskoláknak a száma, ahol koronavírusos diák járhatott.Az iskolákban idén szeptemberben nem vezettek be semmilyen járványügyi intézkedést, több helyen nem kötelező a maszkviselés és a testhőmérséklet mérés sem.

Ennek ellenére vannak olyan oktatási intézmények, ahol mégis úgy döntöttek, hogy saját hatáskörben, a diákoknak kötelező mégis a maszkviselés.A Népszava szerint a kormány mégis szigorítást hozott egyetlen szabály tekintetében. A tanév elején a protokoll az volt, hogy bárki, aki oltott vagy fél éven belül igazoltan fertőzött volt, az nem tekinthető kontaktszemálynek, rá így a karanténkötelezettség nem vonatkozik.

Az EMMI Népszavának küldött közleményében most azt írja, hogy az igazolt fertőzöttekre továbbra is érvényes a 10 napos karantén, abban az esetben is, ha oltással rendelkezik.

loading...