Kezdőlap AKTUÁLIS Borzalmas hírt kaptunk – Elhunyt az ismert magyar vízilabdázó

Borzalmas hírt kaptunk – Elhunyt az ismert magyar vízilabdázó

Hirdetés

Az FTC egykori vízilabdázója és szakosztályvezetője, Wiesner Tamás, életének 74. évében elhunyt.

 

Hirdetés

Az MTI hírügynökség jelentése szerint Wiesner Tamás Európa-bajnok, világkupa- és KEK-győztes volt, hosszú éveken át szolgálta a Ferencvárost.

Wiesner Tamás pályafutása során két Európa-bajnokságon és egy világkupán vett részt. Az 1970-es Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, míg 1977-ben Jonköpingben és 1979-ben Rijekában aranyérmet szerzett.

A KSI-ből 1968-ban csatlakozott a Ferencvároshoz, ahol teljes felnőtt játékoskarrierjét töltötte. Később, mint szakosztályvezető, tovább szolgálta a klubot, és fontos szerepet játszott abban, hogy a Ferencváros vízilabdacsapata újabb sikerek sorát érje el.A klub kupaspecialistájává vált a kilencvenes években, amikor több európai kupadöntőt is megjártak és számos rangos trófeát gyűjtöttek be.

Wiesner Tamás pályafutásának későbbi szakaszában, szakosztályvezetőként, továbbra is aktívan részt vett a klub életében. Alkalmazkodó és elkötelezett személyisége segített abban, hogy a Ferencváros vízilabdacsapata további sikereket érjen el az európai színtéren.A sportvilág gyászolja a legendás vízilabdázót és vezetőt, akinek élete és munkássága maradandó nyomot hagy az FTC történetében és az egész magyar sportéletben. Wiesner Tamás 2022 decemberében agyvérzést kapott, és most távozott közülünk.

Az FTC és a magyar vízilabda közössége mély részvétét fejezi ki családjának és szeretteinek ebben a nehéz időszakban. Wiesner Tamás emléke örökké éljen tovább a sportág és a klub legendás alakjaként.

Hirdetés