Kezdőlap EGÉSZSÉG Biztosan neked is rángatózott már a szemed! Ez okozza valójában, jobb, ha...

Biztosan neked is rángatózott már a szemed! Ez okozza valójában, jobb, ha tudsz erről!

Hirdetés

Ez a furcsa, és bosszantó jelenség nagyon sok embernél fordul elő. Van, aki nem tulajdonít neki túl nagy jelentőséget, de van, aki egyből orvoshoz fordul. Sőt, olyanok is akadnak, akik babonából úgy tartják, hogy ez a balszerencse jele.

Azonban, az igazság az, hogy a bosszantó szemrángatózás egészségügyi problémára utalhat.

Hirdetés

Sokan úgy tartják, hogy a szemrángatózás arra utal, hogy valami váratlan esemény történik a családban, pl. születés vagy halál.

A kínaiak szerint, ha a jobb szem rángatózik, rándul görcsbe, szerencsét jelent a férfiaknak, és szerencsétlenséget hoz a nők számára. A bal szem rángatózása pont ennek az ellentétét jelenti.

De miért is rángatózik a szemünk igazából?

Az az igazság, hogy nem a szerencsénktől függ a szemünk rángatózása, hanem a szem körüli izmok akaratlan mozgásától jön létre ez a jelenség.

Tudományos néven myokymiának nevezik, leggyakrabb alváshiány, stressz, fáradtság, szorongás, túl sok koffein, alkohol, vagy drogok használata okozza.

A szemrángatózás felléphet szemszárazság, vagy allergia esetén is. A szemészek szerint bizonyos tápanyagok hiánya is szemrángatózást okozhat.

Legyünk óvatosak, ha ezzel a problémával küzdünk, és sokáig nem marad abban, vagy gyakran visszatér, forduljunk szakemberhez.

Hirdetés