Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Bambuszból és fából épült a világ egyik legfenntarthatóbb spirituális szállója

Bambuszból és fából épült a világ egyik legfenntarthatóbb spirituális szállója

Hirdetés

A Balin található Bambu Indah egyike a világ legegyedibb szállodáinak, és teljesen újszerű megközelítése a luxusszállóknak. Jelenleg 5 “vendég pavilon” tartozik a szállóhoz, amelyek mindegyike a béke, a nyugalom és az öröm érzését keltik az emberben. A parkosított gyepek helyett zöldség ágyások, szertartásokon használt növények és természetes úszómedencék találhatók.

A pragmatizmus sokkal inkább volt vezető irányelv a Bambu Indah hotel fejlesztése során, mint bármilyen dizájn tervezés. A pár több mint egy évszázada épült és a szigetre szállított olcsó, jávai tölgyekből készült esküvő házakat kezdett felhúzni. “Nagyon rövid idő alatt három vagy négy házikónk is volt, és véletlenszerűen helyeztük el őket az új területen” – mondja Cynthia.

Hirdetés

Nem volt neve, és nem volt szervezettsége, csak aranyos kis kunyhók voltak, ahol néhány vendéget szállásoltunk el, akiket arra kértünk, hogy egy éjszaka után mindössze 20 dollárt hagyjanak borravalóként az alkalmazottak számára, akik gondoskodnak róluk.

Az élvezethajhász elvonulás érzésének fokozására, a szállodát sok egzotikus út alkalmával beszerzett darabokkal rendezték be és díszítették. A kincsek között megtalálhatóak hagyományos perzsa szőnyegek, Dél-Amerikában talált kristályok, afrikai bútorok, valamint az Indonéz szigetekről származó szőttesek, pamut plédek és ágyneműk.

Hirdetés