Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Áztass kenyeret ecetbe, majd tekerd a lábadra! A hatás eszméletlen!

Áztass kenyeret ecetbe, majd tekerd a lábadra! A hatás eszméletlen!

Hirdetés

Mielőtt bármit is elkezdenénk írni a titkos és jól bevélt módszerekről, először mindenképp tisztáznunk kell néhány dolgot a bőrkeményedéssel kapcsolatban!

A bőrkeményedés kiterjedt, megvastagodott bőrterület, ami főként a talpon és a sarkon alakul ki. A bőrkeményedés ott jelenik meg, ahol a bőr hosszú időn át nyomásnak és súrlódásnak van kitéve. A bőr külső rétege úgy reagál, hogy megerősödik és többrétegű bőrkeményedés alakul ki rajta.

Hirdetés

Főként a talpon látható (a tenyér és az ujjak is érintettek lehetnek) és sárgás megvastagodásként jelenik meg. A legtöbb esetben nem fájdalmas. Ha túlzott és állandó nyomásnak van kitéve, rosszabbá válhat és berepedezhet. A kismértékű vagy enyhe bőrkeményedés csupán kozmetikai vagy esztétikai probléma, különösen akkor, ha nyitott cipőt viselünk. Az érintett területek megvastagodása mégis fájdalmas és zavaró bőrkeményedéshez vezethet.

Lássunk néhány jól bevált módszert, ami a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban szabadít meg a kellemetlen bőrkeményedéstől!

  1. Citrom

Fogjunk egy egész citromot, vágjuk félbe, majd helyezzük rá a bőrkeményedéses részre és egy laza kötéssel fedjük le. Hagyjuk így egy éjszakán át, másnap reggel pedig egy sarokreszelő segítségével távolítsuk el a fölösleges, elhalt bőrt.

  1. Kenyér és ecet

Ezt a furcsának tűnő, de annál hatásosabb módszert mindenképp ki kell próbálnod! Fogj egy szelet kenyeret (a legjobb a kenyér fara), majd nyomkodd bele 20%-os ecetbe és helyezd a bőrkeményedéses részre. Fóliával alaposan tekerd körbe és hagyd hatni egy teljes éjszakán át. Reggel távolítsd el a kötést, hidd el, meglepődsz majd az eredményen!

  1. Ricinusolaj

A ricinusolaj már nagyszüleink korában is ismert csodaszer volt. Este lefekvés előtt kenjük be vele a lábat és húzzunk rá egy zoknit. Reggel távolítsuk el azt és meg fogunk lepődni az eredményen!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés