Kezdőlap EGÉSZSÉG Az orvos állította, hogy egyszerű szemfertőzésről van szó. A második vizsgálat durva...

Az orvos állította, hogy egyszerű szemfertőzésről van szó. A második vizsgálat durva dolgot közölt!

Akinek van gyermeke, az tudja jól, mennyire gyakran előfordulhatnak szemfertőzések a körükben. Van, hogy az ember azt érzi, több szemcseppet használ el egy nap kötőhártya-gyulladásra, mint vizet a főzéshez. 

 

Érthető, hogy Paul és Gylene Robson nem aggódtak különösebben, amikor azt hitték, hogy lányuknak újabb átlagos szemfertőzése van. Az orvos biztosította őket, hogy szerinte is ez a helyzet.

Antibiotikumot és krémet írt fel lányuknak, Stella-nak és azt állította, hogy pár napon belül el fog múlni a probléma. Sajnos nem így történt, sőt, egyre rosszabb lett. A gyermek szemhéja piros és duzzadt lett.

Gaylene eldöntötte, hogy másodvéleményt fog kérni és elvitte Stella-t egy szemészorvoshoz. A vizsgálat után a gyermeket sürgősségi CT-re küldték.

A CT kimutatta, hogy Stella-nak tumora van, amely a szeme és az agya között növekszik. Langerhans-sejtes histiocytosis-sal diagnosztizálták a kislányt, amely egy rikta csontrák, amely a gyermekek körében szokott előfordulni.

“A tumor már benövekedett a szem környéki csontokba és nagyjából 1,5 cm nagyságú volt.” – magyarázta Gaylene.


Stella-t azonnal megműtötték és sikerült eltávolítaniuk a tumort anélkül, hogy a szemet vagy az agyszövetet károsították volna. A kislány 12 hetes kemoterápiás kezelésen ment keresztül, és szerencsére tumor mentessé vált.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...