Kezdőlap EGÉSZSÉG Az egyik legerősebb antibiotikum: a te otthonodból sem hiányozhat!

Az egyik legerősebb antibiotikum: a te otthonodból sem hiányozhat!

A nálunk leginkább csak a pizzáról ismert oregánó az egyik legerősebb természetes antibiotikum. A növény maga nagyon gazdag antioxidánsokban. Érdekes, hogy nyolcszor nagyobb a hatóanyag tartalma, mint például az almának, és háromszor, mint az áfonyának.

 

Az antioxidánsok védenek a káros szabad gyököktől, és erősítik az immunrendszert. Egészségünk érdekében szerezzünk be gyorsan oregánó olajat. Legelőször Görögországban kezdték vírusellenes és gombaölő tulajdonságai miatt alkalmazni. A görög oregánó szó jelentés “öröm”.

Hippokratész a legerősebb antibakteriális szerként ismerte az oregánót. A hagyományos gyógyászatban a leveleit emésztési és légzési nehézségek enyhítésére alkalmazták.

A növényből kinyert olaj igen gazdag olyan ásványi anyagokban, mint például a kalcium, magnézium, cink, vas, kálium és réz. Ezenkívül nagy mennyiségben található benne C-és A-vitamin is. Egyedülálló összetételének és vegyi anyag tartalmának köszönhetően nagyon erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító.Linaol és borneol tartalma miatt magas hatóerővel győzi le a legmakacsabb vírusokat is. Kutatások alapján bizonyították, hogy az oregánóban megtalálható az egyik legerősebb antibiotikum, a karvakról is.

Ha oregánó olajat vásárolunk, fontos, hogy eredeti, spanyol származású legyen (Thymus capitatus), és legalább 70%-os legyen a karvakról tartalma. Az oregánó olaj egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nincsen káros mellékhatása az antibiotikummal ellentétben. Táplálja a szervezetet, és nem fogyasztja meg a tápanyagoktól.

 

Szerző: tudasfaja.com

loading...