Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Az anyuka azt hitte, hogy ikrei lesznek, de az orvos észrevett valami...

Az anyuka azt hitte, hogy ikrei lesznek, de az orvos észrevett valami elképesztőt!

Hirdetés

Lauren Perkins mindig is arról álmodott, hogy anya lehessen. Egy teljes évig próbálkoztak azzal, hogy teherbe eshessen, de nem jártak sikerrel. A próbálkozásaik után a mesterséges megtermékenyítés gondolata már nem tűnt olyan félelmetesnek.

 

Hirdetés

 

Lauren a férjével, Daviddel közösen végül úgy döntött, hogy megpróbálják a mesterséges megtermékenyítést, mivel ezt tartották a legjobban járható útnak. Segítségével Lauren sikeresen teherbe esett.

Az első rutinvizsgálaton azt mondták az ápolók Lauren-nek, hogy kifejezetten magas a HCG szintje, ami azt jelentette, hogy nagy volt az esélye, hogy több, mint egy gyermek növekszik a hasában.

Lauren és David nagyon megörültek a gondolattól, hogy talán két ikerbabájuk vagy esetleg hármas ikreik lesznek. Mivel régóta küzdöttek azért, hogy gyermekük legyen, nagyon feldobottak voltak a gondolattól.

Ezután jött az ultrahang. A megdöbbent orvos néhány másodpercig vizsgálta a monitort, amikor közölte a hírt:

“Én itt öt babát számolok.”

Lauren elámult, ez szinte hihetetlen volt. Ekkor az orvos visszafordult a monitor felé és helyesbített:

“Várjon egy kicsit! Látok egy hatodikat is!”

A zavarodott pár lesokkolva bámult a képernyőre. HAT!


Lauren és David nehéz helyzetben voltak; dönteniük kellett, hogy csökkentik a magzatok számát vagy bevállalják a rizikót és a lehetséges életveszélyes szövődményeket és minden kicsit megtartanak.Sok gondolkodás után végül úgy döntöttek, hogy esélyt adnak a babáknak a harcra, az orvos pedig megígérte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az összes kicsi biztonságban a világra jöhessen.

Hétfő reggel, 2012. április 23-án, a terhesség 30-ik hetében, hét héttel a kiírt időpont előtt Lauren 6 csemetéje a világra jött.

Andrew, Benjamin, Caroline, Leah, Allison és Levi születéskor 1-1,5 kg körüliek voltak.

A babák nem voltak elég egészségesek ahhoz, hogy az első néhány napban a szüleikkel együtt lehessenek.Négy napos korában Allison volt az első baba, aki elég stabil állapotban volt ahhoz, hogy Lauren az ölébe vegye, de a nővérnek még így is helyén kellett tartania az összes csövet és vezetéket.

“Micsoda érzés volt! Abban a pillanatban, amikor először megfogtam a gyermekemet, akkor fogtam fel igazán, hogy anya lettem, ráadásul hatosikrek anyukája.” – mondta Lauren.

Az első néhány hét meghatározó volt a picik életében. Továbbra is aggódtak a szülők a komplikációk miatt, amelyek potenciális veszélyt jelentettek fogyatékosságra vagy a legrosszabb, halálra.

A csecsemők közül ötöt négy hónapos korban hazaengedtek. A kis Leah-nak még néhány hétig kórházban kellett maradnia, mivel ő volt a legkisebb, és ő küzdött a legjobban a méhen belül.

“Ő szó szerint a többiek alá volt szorulva az anyaméhben, így nem részesülhetett megfelelő tápanyagellátásban. Az agya nem tudott normálisan kifejlődni.” – mondta Lauren.

Andrew Noah, Benjamin Luke, Caroline Grace, Leah Michelle, Allison Kate és Levi Thomas nemrég ünnepelték hatodik születésnapjukat.“Én az életünket félig kontrollált káosznak nevezem.” – mondta Lauren. “Nagyon szervezettnek kellett lennünk, különösen az első évben.”

A fiúk – Andrew, Benjamin és Levi – és két lány – Allison és Caroline – tökéletesen egészségesek. Leah-nak kicsit nehezebb a helyzete az agyi fejlődési rendellenessége miatt. Valószínűleg még sokáig gondozásra fog szorulni.“Fogyatékos gyermekek számára létrehozott intézményben kezdte el az iskolai előkészítőt, de folyamatosan 100%-ot ad bele mindenbe és örökké mosolyog. Ő a mi kis napsugarunk.” – mondja Lauren.

tudasfaja.com

Hirdetés