Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Az anya arra kérte a kislányát a teljes tubus fogkrémet nyomja ki...

Az anya arra kérte a kislányát a teljes tubus fogkrémet nyomja ki egy tányérra. Ha megtudod miért tette, ezután te is ezt kéred majd a gyermekedtől!

Hirdetés

Amy kislánya, Breonna most kezdi az általános iskolát. Iskolakezdés előtt azonban az édesanyja megkéri, hogy nyomja ki az egész tubus fogkrémet egy tányérra.

Hogy kapcsolódik mindez össze?

Facebookon osztotta meg az édesanya azt a történetet, ami számunkra is tanulságos lehet, és biztos, ha a gyermekeim elég nagyok lesznek, tanévkezdés előtt el fogom nekik mesélni.

Hirdetés

“A lányom holnap kezdni az iskolát. Kidekoráltuk szépen az öltözőszekrényét, vettünk neki iskolai egyenruhát és még a vágyott iskola táskát is megkaphatta, amitől igazán hercegnős lesz a megjelenése! De ma este, mikor már látszólag minden a helyén volt és lefekvéshez készülődtünk kértem tőle valami szokatlant.

Kezébe adtam egy tubus fogkrémet és azt mondtam, nyomja ki mindet egy tányérra. Nagy hévvel látott neki, és amikor végzett nyugodtan csak annyit közöltem: most pedig fogd és tedd vissza mindet a helyére, úgy ahogy volt. Természetesen rögtön elkezdett velem hadakozni, hogy “De hát nem lehet!”, “Nem tudom, olyanra legalábbis biztos nem, mint amilyen korábban volt!”… Csendben vártam, amíg befejezi és akkor így szóltam:

Egész életedben emlékezni fogsz erre a tányér fogkrémre és arra, amit szimbolikusan hordoz. A beszéd ereje életről, vagy halálról dönthet, és amint holnap átléped az iskola küszöbét látni fogod, a szavaidnak óriási súlya van. A kezedben lesz a választás joga, hogy kimondott szavaid sebezni, bántani, alázni és rágalmazni fognak-e, vagy pedig gyógyítani, bátorítást, inspirációt és legfőképpen szeretetet sugározva. Persze néha rossz döntéseket fogsz hozni, hiszen én is csak ezen a héten legalább háromszor beszéltem már meggondolatlanul, kárt okozva ezzel másoknak. 

Akárcsak ez a kinyomott fogkrém, amint egy szó elhagyja a szádat, azt többé nem tudod visszaszívni, vagy meg nem történtté tenni. Bánj figyelmesen a szavaiddal Breonna. Akkor is, amikor mások visszaélnek ezzel a hatalmukkal, a te szavaid őrizzék azt, aki valójában vagy. Válaszd minden egyes reggel azt az utat, amelyen mások életét jobbá tévő szavak hagyják el ajkaidat. Döntsd el még ma este, mikor lehunyod a szemed, hogy te erőt adsz majd szavaiddal azoknak, akiknek kétségbeesetten szüksége van rá. Ismerjenek téged a kedvességedről és nagylelkűségedről az iskolatársaid, és hidd el, soha sem fogod megbánni, hogy ezt az utat választottad!”

Amy szavait eddig 680 ezren osztották meg, felvéve a harcot az iskolai zaklatások ellen, amik évente rengeteg kisgyermek lelkét és életét nyomorítják meg. Egy ilyen tanítással te is tehetsz az ellen, hogy a szekálók miatt tinédzserek az öngyilkosságot válasszák. Mondd el te is gyermekednek, még ha másokban a gyűlölet is ver gyökeret, a szeretetet nem lehet kiirtani a legsötétebb szívből sem!

Oszd meg mindenkivel és tegyünk azért, hogy unokáink egy szebb világban élhessenek majd!

Hirdetés