Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Egy család talál rá erre az apró “cicára” — majd az állatorvos...

Egy család talál rá erre az apró “cicára” — majd az állatorvos megmondja nekik, mi is az valójában

Kevés dolog van szomorúbb, mint látni egy kóbor állatot, amely egymagában próbál túlélni. Ha ez az állat ráadásul még csak egy bébi, annak körülményei még irtózatosabb. Szerencsére a mentőszervezetek és a jó szamaritánusok közbelépnek, hogy segítsenek.

 

Thaiföldön egy család nemrég talált egy cicát egyedül az utcán. Mivel segíteni szerettek volna, a család értesítette a helyi vadvilág szervezetet. Majd megtudták, hogy amit találtak, az nem csak egy közönséges cica …

Egy thaiföldi család nemrég észrevett egy elhagyatott cicát a házuk előtt az úton.A további vizsgálatok során rájöttek, hogy nem csak egy házi cica … 

A család a helyi mentőcsoportot, a Wildlife Friends Foundation Thaiföld-öt hívta segítségül. Amikor a megmentők megérkeztek, hamar rájöttek, hogy a cica valójában egy délkelet-ázsiai macskafaj, amely halászmacskaként ismert, és hogy a kihalás szélén áll.

A megmentők nem tudták megérteni, miért találták a cicát az anyja nélkül.“Megérkezésünkkor meglepődtünk, hogy egy apró halászmacskát találtak, amely csak néhány órával ezelőtt született” – mondta a WFFT egyik személye. Mint kiderült, a megmentők rájöttek, hogy a család, aki felfedezte a cicát, előtte nevelőszülei voltak az anya macskának, mielőtt szabadon engedték. Ezért érezhette magát biztonságban, hogy otthonuk előtt szülte meg az almot. 

A nap elején a család észrevette, hogy az anya macska új kölykeit egy biztonságos helyre költöztette, és ekkor hagyhatta hátra a felfedezett kiscicát. Egy ideig várták az anyját, hogy eljön az elveszett cicáért, de nem tért vissza. A WFFT tagjai elvitték a cicát a kórházba, ahol Simba-nak nevezték el. 

A megmentők szerint nagyon fontos, hogy Simba túlélje, nemcsak saját maga miatt, hanem azért is, mert a halászmacskák a kihalás szélén vannak. 

“A halászmacskákat a kipusztulás veszélye fenyegeti, és úgy gondolják, hogy Délkelet-Ázsia kicsi és közepes méretű macskái közül a legkiszolgáltatottabbak közé tartozik” – mondta a WFFT egyik képviselője. 

Az állatorvosok megjegyezték, hogy Simba elég erősnek tűnik, nagy az élniakarás benne! Kevesebb, mint két napos, de jó úton halad a teljes gyógyuláshoz. “Egyelőre állandó gondoskodást igényel, és egy különleges inkubátorban tölti idejét, amely tökéletes környezetet teremt, és ahol különleges igényei kielégíthetők” – mondta a WFFT munkatársa. “Most, hogy jól van, várnunk kell és meglátjuk, hogy mi fog az elkövetkező napokban történni.”

Nagyszerű, hogy a család gyorsan cselekedett, és Simba megkaphatta a szükséges ellátást! 

Oszd meg ezt a történetet barátaiddal is!

Forrás: szabadnakszulettek.hu

loading...