Kezdőlap EGÉSZSÉG Apró folt volt a szeme alatt… Amikor elment orvoshoz, megfagyott a vér...

Apró folt volt a szeme alatt… Amikor elment orvoshoz, megfagyott a vér az ereiben!

Hirdetés

Egy 24 éves fiatal nő, Gibson Miller egy aprócska foltot vett észre a bal szeme alatt, ám nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Egy évvel ezelőtt azonban eldöntötte, hogy egy orvosnak is megmutatja, aki az “ártalmatlan” foltot 1-es stádiumú bazálsejtes karcinómának diagnosztizálta.

 

Hirdetés

“Senki más nem vette észre. Nagyon kicsi volt és gyöngyfényű. Elkezdtem régi képeket nézegetni és láttam, hogy nagyjából 3 éve van ott, de csak tavaly kezdtem foglalkozni vele.” – mondta Gibson.

A biopszia előtt

Mohs műtétet hajtottak végre Gibson-on, amelynek az a lényege, hogy azokat a bőrrétegeket mind eltávolítják, amelyek rákos elfajulást mutatnak és az egészséges szövetrészig meg sem állnak.

A fiatal nő jelenleg rákmentesnek mondhatja magát és szeretné felhívni az emberek figyelmét a napfényvédelemre és arra, hogy ha gyanúsnak ítélnek egy változást a bőrükön, inkább forduljanak orvoshoz, ‘jobb félni, mint megijedni’ alapon.“A bőrrák van, hogy egy kis pukliként, pattanásszerű képződményként, vagy foltként jelenik meg, és nem akar elmúlni. Az ilyen “pattanás” egyre nagyobbá válhat, spontán vérezhet, és ha megnyomjuk, semmi nem távozik belőle.” – jegyezte meg Gary Goldenberg, dermatológus.

Minden esetben érdemes megnézetni a bőrünket egy szakemberrel, ha olyan változást veszünk észre rajta, amely két hét után sem akar elmúlni. Nem biztos, hogy bőrrákról van szó, azonban jobb megtudni az okokat, mint ignorálni a tünetet.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...