Kezdőlap EGÉSZSÉG Amit szinte senki nem ismer: így lehet eltüntetni a visszeres lábat örökre!

Amit szinte senki nem ismer: így lehet eltüntetni a visszeres lábat örökre!

Hirdetés

A visszerek gyulladt vénák, amelyek lehetnek lágyak és fájdalmasak, vagy összehúzódott tömött zsinórszerű képződmények.

 

Hirdetés

 

A tipikus fáradt láb tünet együttesét okozzák, amely égő és nehézség érzéssel, fájdalommal jár.

A felszínes visszeres vénák nem fenyegetnek komolyabb egészségügyi veszélyekkel, azonban a mélyebben futó vénák gyulladását a vérrögképződés miatt komolyan kell venni. Ezek diagnózisa, és ellátása szakember feladata.

A középkorúak fele érintett

A középkorú személyek felénél megfigyelhető legalább 1-2 visszeres vénafal. Ez annak tudható be, hogy egyrészt sok személynél van erre egy genetikai hajlamosító tényező, amely gyenge vénafalat eredményez, másrészt hozzájárul a sok járás, amely a gravitáció által erősen igénybe veszi a véna billentyűit.

A kigyengült billentyűk már nem tudják biztosítani a vérkeringést és a vér pangani kezd az ér belsejében. Köztudott az is, hogy egyes étrendek hajlamosítanak a visszér kialakulása. A rostszegény és zsír gazdag diéta nem kedvez az érfalak egészségének.

A visszerek leggyakrabban a lábszáron jelennek meg.

Tombol a nyár és a sok járkálás, meg hőség eléggé igénybe veszi a lábakat.

Ma hoztunk nektek egy pár természetgyógyászati ötletet, amellyel csökkenthetitek a felszínes vénák gyulladását, a fájdalmat és szebbé varázsolhatjátok lábatokat.

James Balch orvos és Mark Stengler természetgyógyász a következő alternatív gyógykezeléseket ajánlják:  • Áfonya – jelentősen növeli a vérkeringést és gazdag flavonoid, valamint C vitamin tartalma miatt segít egészségesen tartan a kis erek falát valamint a vénákat is.
  • Vadgesztenye – erősíti a vénás billentyűk kötőszövetes állományát, javítja a keringést és csökkenti a vénafal gyulladását.
  • Szúrós csodabogyó (Ruscus aculeatus) egy védett növény. Egyéb elnevezései: egértövis, spárgatövis, vadpuszpáng. Vénafal gyulladás esetén ajánlott gyógynövény.
  • Szőlőmag kivonat. Gazdag bioaktív összetevői hozzájárulnak az erek tisztaságához, a jobb keringéshez és a vénafal épségéhez.
  • E vitamin– segít a vér keringésében, és gyulladás csökkentő hatású antioxidáns is egyben.
  • Ginkgo biloba –gyakran használt és közismert a perifériás keringési zavarok kezelésében. • C Vitamin– Elengedhetetlen vitamin azok számára, akik visszerekkel küszködnek. Vénafal erősítő hatású
 • Bioflavonoidok – a hesperidin tűnik a bioflavonoidok közül a leghatásosabbnak a vénafal egészségének a megőrzésében. A piros lilás színű gyümölcsök szinte mindegyike tartalmaz ilyen aktív hatóanyagot így bátran fogyaszthatók visszeres panaszok esetén.

Milyen növényt használjunk helyileg?

A körömvirág kenőcs ideális a fáradt visszeres vénák kezelésére. A boka környékétől a térdig naponta kend be és nemcsak hogy a gyulladás csökken, de a láb esztétikailag is jobban fog kinézni.

Étrend a visszerek megelőzésére

Figyelj oda az étkezésre. Rostokban, zöldségben, gyümölcsben, gabonafélékben gazdag étrendet fogyassz illetve diót, gesztenyét, mogyorót. A Cayenne bors, a gyömbér, a fokhagyma, a hagyma, szintén vénabarát étrendet biztosít.

Hirdetés