Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Amiről szinte senki nem tud: ha neked is volt már pattanás a...

Amiről szinte senki nem tud: ha neked is volt már pattanás a fenekeden, most nagyon figyelj!

Igen, sokan felszisszennek most, és gusztustalannak tarthatják a témát, de probléma, azért, mert nem beszélünk róla, még létezik. Leginkább a nyári, meleg időjárás, a nem szellőző ruhák, és az egy helyben ülés okozhatja a pattanásokat.

Ha küzdöttél már velük, tudhatod, hogy milyen fájdalmas tud lenni egy begyulladt pattanás. Sőt, olyan eset is előfordul, hogy akár már orvosi beavatkozást is igényel a gyógyítása.

Ha nem múlik el, és nem akarod megvárni, hogy a szike végezzen vele, próbáld ki az alábbi módszert. Számos embert érint a probléma melyet az elhalt hámsejtek, az eltömődött szőrtüszők, és a nem megfelelő bőrtisztítás okozhat.

Az elszaporodó baktériumok gyakran okozhatnak fertőzést és gyulladást is. Érdemes még idejében megszabadulni a pattanásoktól, vagy bevetni a megfelelő higiéniai módszereket, hogy megelőzzük kialakulásukat.

Mutatjuk, hogy mit kell tenned, annak érdekében, hogy elkerüld a pattanások kialakulását!

  • edzés, sportolás, futás után vagy a nagy nyári melegben mindenképp zuhanyozz le
  • ha leizzadtál a nap folyamán, használj nedves törlőkendőt. Praktikus, és akkor is használhatod, ha éppen nem tartózkodsz otthon.
  • használj benzoil-peroxidos hámlasztót
  • használj szalicilsav tartalmú bőrtisztítót
A fenéken levő bőr is épp olyan ápolást igényel, mint más testrészeink. Annál is inkább, hogy főleg nyáron, de akár télen is az uszodában a fürdőruha nem mindent takar. A pattanások nemtől, és életkortól függetlenül bármikor, bárkin megjelenhetnek, éppen ezért fektessünk hangsúlyt a testünk ápolására.

Ha megtettük a megfelelő óvintézkedéseket, és még mindig nem múlik a probléma, gyanakodhatunk arra, hogy valamelyik ruhadarabunk a hibás. Pl. egy túl szűk farmer egésznapos viselése is okozhat pattanást.

Szerző: tudasfaja.com

loading...