Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Amiről 10-ből 9 háziasszony nem tud: erre való a porszívó csövén lévő...

Amiről 10-ből 9 háziasszony nem tud: erre való a porszívó csövén lévő apró lyukak!

Hirdetés

A porszívózás a háziasszonyok mindennapos feladatai közé tartozik. Vannak, akik előszeretettel végzik ezt a tevékenységet, míg mások már a porszívó látványától is rosszul vannak.

A porszívózás nem nagy tudomány. Bedugod a konnektorba, megnyomod a gombot és fel-alá sétálgatsz vele a lakásban toló és húzó mozdulatokat végezve a padlón. Eddig egyszerű.

Hirdetés

Ma már sokféle porszívó kapható a boltokban, a régebbi típusútól egészen a modernig, az olcsóbb változattól egészen a méreg drágáig.

Mindenki a saját maga igényeinek és pénztárcájának megfelelően döntheti el, hogy melyiket válassza.

Egy dologban azonban a legtöbb porszívó megegyezik: mindegyik csövén találhatóak aprócska lyukak, amelyek használata sok nő számára rejtély.

Megkérdeztünk pár embert, hogy szerintük mi is lehet a funkciója ezeknek az aprócska lyukaknak és mindannyian más-más választ adtak.

Voltak, akik szerint ez a nagyobb vákum miatt van a csövön, de voltak olyanok is, akik szerint ez a por kivezető nyílása.

Igen, mi is meglepődtünk egy-két válaszon, de 10-ből csak 1 ember tudott helyes választ adni a kérdésünkre.

Mire valóak ezek a lyukak?

Egyrészt abban segít, hogy valóban, a szívó erő állítható legyen, vagyis mi szabályozhassuk, hogy mekkora erővel szívjon a porszívó.

Másrészt pedig arra a célra szolgál, hogy a porszívónk ne melegedjen túl. Vagyis, ha túl poros helyen takarítunk, vagy a porszívózás túl sok ideig tart, célszerű egy párszor eltolni azt a kis “sapkát” a csövön, hogy a porszívó motorja friss levegőhöz is jusson. Ezt főleg a régebbi típusú masináknál érdemes alkalmaznunk, ha szeretnénk meghosszabbítani az élettartamukat.

Forrás:otletdivak.com

Hirdetés