Kezdőlap EGÉSZSÉG Alvási problémáid vannak? Ezt a növényt tedd a hálószobádba, és gondtalanul fogsz...

Alvási problémáid vannak? Ezt a növényt tedd a hálószobádba, és gondtalanul fogsz aludni!

Az alvás nagyon fontos játszik a fizikai, és mentális egészségünk fenntartásában. Hogy mennyit pihenünk éjszaka, meghatározza az egész napunkat. Aki kialvatlan, az nyűgös, türelmetlen, ideges, és egy idő után az immunrendszere is legyengülhet.

Tegyünk annak érdekében, hogy jobban tudjunk aludni, nyugodtak, és kiegyensúlyozottak legyünk. Sajnos az emberek közel 50 százaléka álmatlanságban szenved, ez a probléma leginkább a stressz, túlhajtás, aggódás, munkahelyi-, és családi gondok következtében alakul ki.

A krónikus alváshiány komoly egészségügyi problémákat okozhat. Felejtsük el az altatókat, és nyugtatókat, inkább szerezzünk be egy pár szobanövényt, melyek jó hatással vannak az alvásproblémákra.

1.Jázmin-ez a növény energizáló, és vitalizáló  hatással bír, de ezenkívül az elalvásban is segítségünkre lehet.

2.Macskagyökér-tea, és tinktúra formájában álmatlanság ellen is használják. A növény a hálószobába téve is segítségünkre lehet a jobb alvásban.

3. Aloe vera-serkenti az oxigénellátást, így sokkal nyugodtabbak lehetünk az éjszaka folyamán.

4.Vitorlavirág-az allergiára hajlamos emberek is nehezen tudnak elaludni. Érdemes beszerezzenek 1-2 cserepes vitorlavirágot, hiszen ez segíthet a levegőben jelenlevő allergének, atkák, pollenek semlegesítésében. Kiváló légtisztító, akár 5%-al is növeli a páratartalmat a lakásban.

5.Levendula-megtisztítja a levegőt. Csökkenti a stresszt, a szorongást, így az álmatlanságot is enyhíti.

6.Gardénia-enyhíti a szorongást, elősegíti az alvást

7.Szobaborostyán-megnyugtatja a krónikus légzési problémákat, tisztítja a szoba levegőjét

loading...