Kezdőlap EGÉSZSÉG Ha ilyen szagú a leheleted, akkor nagy baj van

Ha ilyen szagú a leheleted, akkor nagy baj van

Hirdetés

A cukorbetegség olyan gyakori betegség, amely életveszélyes következményekhez vezethet, ha nem kezelik megfelelő életmód változtatásokkal.

 

Hirdetés

A betegség során a vér cukortartalma túl magas – ezért gyógyszerekre vagy inzulinra van szükség ahhoz, hogy az értékét megfelelő szinten tartsák, mivel a szervezet önmaga nem képes kezelni a magas vércukorszintet.

Ha időben kerül diagnosztizálásra, a kellemetlen következmények elkerülhetőek. Íme, 7 jel, amelyek felhívhatják a figyelmet egy még fel nem fedezett cukorbetegségre.

 

1. Gyakori vizelési inger

A cukorbetegség egyik leggyakoribb tünete. Mivel a szervezet meg akar szabadulni vérben levő a felesleges cukortól, a veséknek sokat kell dolgozniuk. Ha a vese túlterhelt, akkor a szervezet szó szerint ki akarja pisilni a cukrot.

2. Homályos látás
Mivel a cukorbetegség dehidratál, sok cukorbeteg folyadékot veszít el, és ez a szemgolyó folyadéktartalmát is érinti. Ha a szemlencséd száraz, a látásod rosszabb lesz, és ha nem teszel ellene, akkor teljesen elveszítheted a látásod.

3. Könnyen elkapsz fertőzéseket és hosszú a gyógyulási idő

Mivel a szervezet olyan keményen dolgozik, hogy kezelje a túl magas cukorszintet, kevesebb energiát fordít a sebek és fertőzések gyógyítására. A bőrön jelentkező fertőzések vagy a lábak irritációja gyakori a cukorbetegek körében.

4. Extrém éhség

A cukorbetegség korai szakaszában gyakori, hogy az érintett személy rendkívül éhesnek érzi magát. Ez azért van, mert nem tudja megfelelően szabályozni vércukorszintjét. Az étvágya így olyan, mint a hullámvasút.


5. Gyakori szomjúság

Ha folyamatosan szomjasnak érzed magad vagy nem tudod a szomjadat oltani, az a cukorbetegség jele lehet. Minél többet iszol, annál többet kell vizelned. Ha ez az állandó szomjúság hosszú ideje fennáll, akkor azt jelentheti, hogy nem átmeneti probléma – az extrém kiszáradás jele lehet.

6. Megmagyarázhatatlan fogyás

Amikor a szervezet keményen dolgozik és kiválasztja a sok folyadékot, az gyakran súlyvesztést okoz. Ha ez egyértelmű ok nélkül történik, akkor az a cukorbetegség jele lehet.

7. Nagyon fáradtnak és kimerültnek érzi magát


A rendszeres fáradtság és a kimerültség az megfelelő alvásminőség mellett gyakori a cukorbetegeknél. Ennek oka a vércukorszint ingadozás lehet.

8. Bizsergő érzés vagy zsibbadás a kezekben és lábakban

Ha gyakran ezt érzed, mindenképpen ki kell vizsgáltatni, hogy fennáll e a cukorbetegség. Ezeket a tüneteket csak a cukorbetegek 60-70% -a tapasztalhatja.

9. Aceton szagú lehelet

A cukorbetegség befolyásolja a leheletet is, ilyenkor az körömlakklemosóhoz hasonló szagú lesz.

Soha ne hagyd figyelmen kívül ezeket a tüneteket, függetlenül attól, hogy magadon vagy máson észleled. Ha időben sikerül felismerni, jobban kordában tartható.

Kérjük, oszd meg ezeket a jeleket másokkal, meghálálják majd.

Hirdetés