Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ezt a szívmelengető pillanatot neked is látnod kell! A tigris érzékeli az...

Ezt a szívmelengető pillanatot neked is látnod kell! A tigris érzékeli az állapotos nő pocakját!

Nem is olyan rég mi emberek a dzsungelekben barangolva éltünk, békésen megosztva élőhelyünket más vad teremtményekkel. Legalábbis a nagyobb részével. Napjainkban azonban már óriási a szakadék a civilizált világunk és az állatvilág között. Annyira, hogy keveseknek adatik meg a lehetőség arra, hogy szabadon láthassanak vadállatokat a természetes élőhelyükön.

Azonban, ha valami  (nem túl természetes) úton-módon mégis találkozunk velük, emlékeztethetnek rá, hogy az élőlények közötti kapcsolat még mindig létezik. Ahogyan ez megtörtént egy kismama és egy tigris esetében is.

Csak egy átlagos látogatás az állatkertbe …

Natasha Handshoe 7 hónapos terhes volt, amikor elhatározta, hogy elutazik az indiana-i Potawatomi Állatkertbe a barátaival. A parkban kóboroltak, megnézték az összes állatot, majd megálltak az állatkert középpontjában, ahol a szumátrai tigrisek egy csoportja volt megtalálható. A nagy üvegfalakkal elkülönítve a közönségtől a kíváncsi (és valószínűleg unatkozó) tigrisek jöttek, hogy megnézzék Natashát és barátait.

Natashát lenyűgözte, hogy mennyire felkeltette a figyelmét az egyiküknek, és sikerült készítenie egy szelfit, ahogyan ez egyik nőstény tigris mögé lopakodott. Ekkor a tigris nagyon furcsán kezdett el viselkedni, tapogatva mancsával az üveget közte és Natasha között. Natasha nem tudta elképzelni, hogy mi folyhat ott, de az egyik barátjának volt egy sejtése. Azt mondta, hogy a tigris érzékelte, hogy babát vár, ezért Natasha felmászott az üveg elé és oda tette a pocakját az üveghez. Ami ezután történt, attól te is el fogsz olvadni.

Indiana állatai

Az 1902-ben alapított – akkor még nem sokkal nagyobb, mint egy tavacska – Potawatomi Állatkert immár Indiana legrégebbi és legrangosabb állatkertje. Többek között megtalálhatóak itt észak-amerikai folyami vidrák, amuri leopárdok és a ritka okapik is (zsiráf rokonai). Az állatkert évente több, mint 200.000 látogatót fogad. Található itt állatsimogató is, ahol a gyermekek kapcsolatba kerülhetnek néhány háziasított állattal.

Akár kedveled az állatkerteket, akár azt gondolod, hogy kegyetlenek, mégis fontos kapcsolatot képesek teremteni ember és állat között. Az állatok elhelyezése és körülményeik sokat fejlődtek az elmúlt időszakban és igyekeznek egyre hasonlatosabb természeti környezetet kialakítani számukra, ugyanakkor a gyermekek is sokat tanulhatnak így róluk. Itt lehetősége nyílik az embernek olyan élőlényekkel találkozni, amelyekkel normál esetben, az életben soha nem is találkozna.

Mi is történt pontosan?

Ahogy Natasha felállt az üveghez és odatette pocakját, szó nélküli kapcsolat alakult ki ember és állat között. Az emberektől eltérően az állatokban nincs kegyetlenség, nem irracionális és megtévesztő lények. Egyetlen dolog hajtja a számunkra kegyetlennek tűnő tetteiket, az pedig nem más, mint a túlélés.

Amikor Natasha odalépett a tigris az egyetlen dolgot tette, amire képes lehetett, hogy a fejével odadörgölőzött az üveghez, így próbálva meleget és ‘törődést’ biztosítani Natasha meg nem született gyermekének. Natasha kezdetben meg volt illetődve, de hamar kiderült, hogy nincs oka aggodalomra. A tigris csak az egyetemes anyai ösztönéről tett tanúbizonyságot.

Nézd meg Natasha és a nőstény tigris találkozását a videóban:

 

tudasfaja.com

loading...