Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A természet csodája – egy tó, amiben a fák fejjel lefelé nőnek!...

A természet csodája – egy tó, amiben a fák fejjel lefelé nőnek! Ezt nézd!

MEGOSZTÁS

Ha a Föld felszínéről megnéznénk egy felgyorsított videó felvételt, az évmilliók során lezajló természeti tevékenységek olyan képet festenének, mint egy rotyogó fazék. Földrengések, vulkánok és egyéb geológiai események, amelyek a felszínt egy folyamatosan változó képződménnyé alakítják.

Mindez a véget nem érő aktivitás nagyon különleges képződményeket alkotott és alkot a mai napig is. Ide tartozik példának okáért a kazahsztáni Tien-Shan-hegységben található Kaindy-tó is.

1911-ben egy 7.7 erősségű földrengés földcsuszamlást okozott, amely egy fenyőfákkal teli völgyet kerített el. Az idők során a mészkő tál esővízzel telt meg, amely nem akart elpárologni.

Egy évszázaddal később ezek a fenyőfák teljesen alámerültek a vízbe. Ami a helyzetet olyan szürreálissá teszi, hogy a tó a tenger szintje felett nagyjából 1980 méterrel fekszik. A tó vize jéghideg és nagyon magas ásványi anyag tartalmú, a tűlevelek mégis fennmaradnak az ágakon, viszont a fák csúcsai teljesen megdermedtek és olyanná váltak, mintha a törzseikkel néznének felfelé.

Nem csupán a tó felszíne ennyire különleges, ugyanis betekintve a mélyére, lélegzetelállító látvány fogad minket. A világ minden tájáról érkeznek ide búvárok, akik kíváncsian fedezik fel a furcsa tó fejjel lefelé álló fáit, amelyek még abból az időből maradtak fenn, amikor a tó képződött.

A fák érdekes megjelenésükkel a tó hihetetlenül türkiz vizével együtt elképesztő látványt nyújtanak. A fák a mélyben nem korhadtak és rothadtak el, hanem egy igazán szürreális víz alatti erdőt alkottak.

Meglepő, de a tónak még mindig nagyon kevés látogatója van, hiszen háttérbe szorul a híresebb és könnyebben megközelíthető Bolshoe Almatinskoe-tó és a Kolsay-tavak mellett. Ennek köszönhetően még mindig nagyon békés a környezete.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...