Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A szomszédom ruhái mindig patyolat tiszták és selymesen puhák! Kipróbáltam a módszerét,...

A szomszédom ruhái mindig patyolat tiszták és selymesen puhák! Kipróbáltam a módszerét, és eddig nem találtam nála pöpecebbet

Hirdetés

A mosás az egyik legegyszerűbbnek tűnő házimunka, azonban sokszor mégis úgy érezzük, hogy sokkal összetettebb, mint elsőre gondolnánk. Természetesen bárki képes belepakolni a ruhákat a mosógépbe, és miután lejárt a mosás, azokat kiteregetni.

 

Hirdetés

Azonban a mosás minősége nagyban függ a mosáshoz használt szerektől, attól, hogy milyen tapasztalatra tettünk szert a mosás terén, illetve még attól is, hogy hogyan tartjuk karban a mosógépünket.

A szomszédasszonyom mindenhez rengeteg ecetet használ, és (mivel valóban nagyon szépek a ruhái) megkérdeztem tőle, hogy mi a titka. Elmondott nekem néhány tippet, de azokat kiegészítettem az interneten talált megoldásokkal, hogy még több tippet adhassak most Neked!

Az ecet előnye, hogy mivel természetes anyagról van szó, nem viszünk be a ruháinkon keresztül vegyszereket a szervezetünkbe, amennyiben egy-két bolti, mosáshoz használt vegyületet ecettel helyettesítünk.


1.) A ruhákba ivódott legmakacsabb és legkellemetlenebb szagoktól is segít megszabadulni.

2.) Kiszedi az izzadság- és dezodorfoltokat a ruháinkból.

3.) Ha a mosáshoz adjuk, segít megőrizni, felerősíteni a ruháink színét.

4.) Helyettesíthetjük vele az öblítőt, így mosógépünk hosszabb életű lehet, a ruháink pedig puhábbak. Ráadásul a mosáshoz adott ecet megakadályozza, hogy a ruháink mosószer-foltosak legyenek.

5.) Eltávolítja a szövetekről a kisállataink szőrét, amely enélkül a mosásban sem jönne ki.


6.) Segít a mosógép vízkő-mentesítésében.

7.) Piszkos ruháinkat előáztathatjuk fél csésze ecetet is tartalmazó forró vízben úgy 8 órán át. Utána sokkal könnyebben kimossa a mosógép

8.) Az ecetes vízzel történő előáztatás a fürdőruha és a fehérneműk fertőtlenítése terén is jó szolgálatot tesz!

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés