Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A szomszédasszonyom így áztatja és veti a paprikamagvakat, elképesztő bő termése van...

A szomszédasszonyom így áztatja és veti a paprikamagvakat, elképesztő bő termése van minden évben!

Hirdetés

Ha a kerti munkálatokkal még nem végeztél, akkor ezt a paprika termesztési módszert mindenképp lesd el, ha hatalmas, bő termést szeretnél idén!

A módszer lényege a beáztatásban rejlik, amit célszerű a veteményezés előtt elvégezni! Ha ugyanis jól megszívják magukat, hamarabb csírázni kezdenek, a csírás magok elvetése pedig sokkal hamarabb hoz sokkal jobb termést.

Hirdetés

Áztatás

Az áztatás nem egy nagy feladat, mindenki úgy végzi, ahogyan szeretné, de mi most mégis szeretnénk mutatni nektek néhány kipróbált, jól bevált módszert, ami -szerintünk- a legegyszerűbb.

1.

A paprika magok beáztatása papírtörlőn nem a leghatékonyabb, mert a papír elszakad és a magokat nehezen lehet szétválasztani egymástól.

2.

Nedves konyhai törlő is megfelel – a paprika magok szépen elhelyezhetők ezen a törlőn, majd úgymond becsomagolhatjuk őket és beletehetjük egy hermetikusan záródó zacskóba, ezután pedig meleg helyen tarthatjuk 2- 3 napig, amíg kicsíráznak.

3.

A paprika magok beáztatása mosogatószivacson egy új és érdekes ötlet. Vegyünk elő két darab tiszta mosogatószivacsot, majd nedvesítsük be meleg vízzel. Az egyik szivacsra tegyük rá a magokat, a másik szivaccsal pedig takarjuk le őket. Húzzunk befőzőgumit a két szivacsra, majd tegyük egy hermetikusan záródó zacskóba. Tegyük meleg helyre 1 – 3 napra, amíg a magok kicsíráznak.

Hirdetés