Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A szódabikarbóna 8 konyhán belüli felhasználási módja, ami téged is lenyűgöz majd!

A szódabikarbóna 8 konyhán belüli felhasználási módja, ami téged is lenyűgöz majd!

Hirdetés

A szódabikarbóna az egyik legalapvetőbb dolog, ami egyetlen háztartásból sem hiányozhat. Ha vegyszermentesen szeretnéd élni az életet, a szódabikarbónával mindenképp meg kell ismerkedned!

 

Hirdetés

Mutatunk 8 hasznos praktikát!

1.Vízfoltok eltüntetése az inox felületekről

A vízköves lerakódásokat nagyon nehezen lehet eltüntetni az üveg-, és inox felületekről. A szódabikarbóna azonban itt is segítségünkre lehet. Egy kevés szódabikarbónát keverjünk el ecettel, egy pár csepp olívaolajjal, és egy fél citrom levével. Ezzel a pasztával töröljük át a hűtő ajtaját, a mosogatókagylót, a sütő ajtaját, vagy bármit, ami üvegből, vagy inoxból van.

2.A sütő rácsának megtisztítására

A zsíros lerakódásoktól könnyen megszabadulhatunk, ha előbb egy kevés ecettel spricceljük be a rácsot, majd megszórjuk szódabikarbónával. Hagyjuk állni 10 percet, majd áztassuk forró vízbe, és dörzsöljük át egy szivaccsal.

3.A sütő belsejének tisztítására

A hagyományos mosogatószerhez keverjünk szódabikarbónát, és ezzel töröljük át a sütő belsejét alaposan. Hagyjuk állni egy fél órán keresztül, majd töröljük ki egy nedves szivaccsal.


4.A hűtő alapos megtisztítására

Ecet és szódabikarbóna keverékéből készítsünk egy pasztát, és azzal töröljük át a hűtőt, miután kiszedtünk belőle mindent. Hagyjuk állni 10 percig, majd mossuk ki bő vízzel, és töröljük szárazra.

5.Csillogó kagyló

Szórjuk be az inox kagylót szódabikarbónával, majd dörzsöljük át egy szivaccsal. Ezzel a módszerrel a régi kerámia kagylók is újra hófehérek lesznek. Ahhoz, hogy kellemesebb illatú legyen, adjunk a szódabikarbónához 20 csepp illóolajat is a kedvencünkből. A végén öblítsük ki a kagylót bő vízzel, és élvezzük a látványt.

6.Padló és falicsempe megtisztítása
Szódabikarbónát keverjünk el hidrogén-peroxiddal, és ezzel a pasztával töröljük át a csempéket, és a csempék közötti részt. Ragyogóan tiszták lesznek, és a szennyeződésektől, kórokozóktól is megszabadulhatunk. Hagyjuk néhány órát állni, majd egy régi fogkefével dörzsöljük át, és mossuk le bő vízzel.

7.Mosogatógép megtisztítása

Ha kezd kellemetlen szaga lenni a mosogatógépnek, azt jelenti, hogy itt az ideje egy alapos tisztításnak. Öntsünk bele egy fél doboz szódabikarbónát, majd indítsuk el. A tisztítás alatt edények ne legyenek benne.

8.Bútortisztítás

A székek, asztalok, és a konyhai bútor könnyen pecsétes lesz. Készítsünk szódabikarbóna és kókuszzsír segítségével egy pasztát, majd ezzel töröljük át az elszíneződött, megkopott fa bútorok felületét. Használjunk egy régi fogkefét, hogy a nehezen elérhető helyekre is beférjünk.

tudasfaja.com

Hirdetés