Kezdőlap EGÉSZSÉG A női szívroham ismertető jelei

A női szívroham ismertető jelei

Alapigazság, hogy a megelőzés, az önmagunkra figyelés életet, életeket menthet. A Brightside összeszedte azt a 8 fontos jelzést, amelyet a szervezetünk küld felénk az esetleges szívinfarktus előtt már egy hónappal.

 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy percenként végig kell ellenőriznünk a testünket, felesleges hipochonderré válni, de ha mindezekkel tisztában vagyunk, nagy eséllyel elkerülhetjük a tragédiát.

Fáradtság

A szokatlan fáradtság az egyik legfontosabb tünet, amely a közelgő szívrohamot jelzi. A nők nagyobb valószínűséggel prudukálják ezt a tünetet, mint a férfiak. Gyanakodj, ha már olyan egyszerű feladatok is elfárasztanak, mint például az ágyazás vagy a zuhanyozás.

Hasi fájdalomÉmelygés, teltség érzés vagy gyomorpanaszok a leggyakoribb tünetek, amelyek nők és férfiak körében egyaránt előfordulnak. A szívroham előtti hasi fájdalmak epizodikus jellegűek, enyhülnek, majd rövid időre visszatérnek.

Álmatlanság

Főképpen a nők esetében utalhat közelgő szívinfartusra, de a stroke kockázata is nő. Fokozza a stresszt, ami újabb lépés a szívroham irányába.

Légzési nehézség

Férfiak és nők között egyaránt előfordul ez a tünet, akár 6 hónappal a szívroham előtt már jelezhet.

Hajhullás

Leginkább az 50 év feletti férfiakat érinti, de nő knél is előfordulhat. A kopaszság a kortizol hormonszintjének emelkedésével is társul.

Szabálytalan szívverés

A kihagyott ütéseket vagy az aritmiákat gyakran pánikrohamok és szorongás kísérik, különösen a nők körében. Lehet aritmia (szabálytalan szívverés) vagy tachycardia (fokozott szívfrekvencia). Általában 1-2 percig tart. Ha nem szűnik, szédülsz, extrém fáradtságot tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz!

Erős izzadásA szokatlan vagy túlzott izzadás is a szívroham korai figyelmeztető jele. Jelentkezhet a nap bármely időszakában, függetlenül a fizikai aktivitástól. Ez a tünet gyakrabban érinti a nőket.

Mellkasi fájdalom

A közelgő szívinfarktust legegyértelműbb jele mellkasi fájdalom, vagy a nők esetében az állkapocs, illetve ritkábban a karok fájdalma is mindkét nemnél. Azonnal orvoshoz kell fordulni ilyen esetben.

loading...