Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A nő a kocsiból integetett a medvének. A medve reakciójától leesett az...

A nő a kocsiból integetett a medvének. A medve reakciójától leesett az álla!

MEGOSZTÁS

Néha azt érezzük, hogy minden nap egy örökös mókuskerék. A munka, az otthoni teendők, a család ellátása mind kivesz belőlünk. Mindemellett szinte semmi idő nem jut a pihenésre, kikapcsolódásra. Nagyon fontos azonban, hogy időnként megálljt tudjunk parancsolni magunknak, ha csak egy napra vagy egy délutánra is. A szabadba való kimozdulás igazi csodát tehet.

Néha az is elég, ha egy szép vidéken kocsikázunk és a látványtól már azonnal sokkal jobban érezzük magunkat, mondhatni lenyugszunk. A rengeteg zöld, az utakat szegélyező fák, az erdők, a mezők és a szántóföldek látványa szinte terápiás hatással bírnak.

Ha szerencsések vagyunk a kis kirándulásunk során akár helyi vadállatokkal is találkozhatunk. Utunkba tévedhet egy mókus, láthatunk vad nyulakat, őzeket, szarvasokat, fácánt, talán még rókát is. A helyi gazdaságok békésen legelő tehenei, juhai és kecskéi is színesítik a képet.

Egyes országokban, akár még medvét is lehet látni. Legalábbis a következő videóban ez a pár az út mentén nyugodtan ücsörgő barna mackóval futott össze. Amikor a hölgy örömében vidáman kiinteget a mackónak, az szívélyesen fogadta az üdvözlést, sőt még viszonozta is!

Nem látjuk valószínűnek, hogy ez a szituáció bárkivel bármikor megtörténhet a való életben, de azt sem álltjuk, hogy lehetetlen. Soha nem láttunk még ilyen közvetlen medvét, akitől az emberi kommunikáció ezen módja sem áll távol.

Annyira kedvesen viselkedik ez a hatalmas négylábú, hogy megtekintve a videót, úgy érezzük magunkat, mintha csak egy mesefilmbe csöppentünk volna bele.

Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a vadon élő állatok teljesen kiszámíthatatlanok és nincs bizalmuk az emberek felé (amire kellő okot adunk nekik), ezért fontos, hogy mindig megtartsuk a tisztes távolságot tőlük.

Ez a különleges medve a washingtoni Olympic Game Farm nevű vadasparkban él, ahol a látogatók körbeautózhatnak és megtekinthetik a több, mint 200 féle állatot. Az itteni állatokat leginkább azért tartják itt, mert egykor biztonságos otthonra volt szükségük.

Nézd meg ezt az ámulatba ejtő videót!

 

 

tudasfaja.com

loading...