Kezdőlap EGÉSZSÉG A NASA is alátámasztja: ez a 7 növény kiszűri a rákkeltő anyagokat...

A NASA is alátámasztja: ez a 7 növény kiszűri a rákkeltő anyagokat a lakásod levegőjéből

Hirdetés

Már korábban beszéltünk arról, hogy mennyi rákkeltő dolog van a lakásunkban, amiről nem is gondolnánk, hogy ártalmasak. Azt pedig végképp nem gondolnánk, hogy sokszor veszélyesebb a benti levegőnk, mint a kinti.

Szerencsére létezik 7 olyan szobanövény, amely hatékonyan tisztítja meg a lakás levegőjét és még jól is mutat!

Fikusz

Képes megtisztítani a lakás levegőjét a formaldehidtől, a benzoltól és a trikolór-etiléntől, amelyek mind-mind rákkeltőek. Ez a növény akkor is növekszik, ha csak nagyon keveset foglalkozunk vele, így nem igényel különösebb gondozást. Sok vízre és fényre van szüksége.

Hirdetés

Krizantém

Az egyik leghatékonyabb levegő tisztító növény, ami eltávolítja az ammóniát, a formaldehidet, a benzolt és a xilolt is a levegőből. Anyagilag nézve nagyon olcsó és szinte bárhol beszerezhető.

Páfrány

Ha a lakásban tartjuk a páfrányt folyamatosan figyeljünk a nedvességre, sőt, akár a leveleire is permetezhetünk belőlük. A fényes, párás helyeket kedveli, amiért ő cserében megtisztítja a levegőnket a rákkeltő anyagoktól. 

Sárkányfa

Ezt a növényt a NASA külön tesztelte, hogy milyen hatással bír a szoba levegőjére. Ebben a kísérletben ez a növény érte el a legkiemelkedőbb eredményeket.

Vitorlavirág

A kutatási eredmények alapján elnyeri az ammóniát, a széndioxidot, az acetont, a szénmonoxidot és a dohányfüstben is megtalálható benzolt és formaldehidet. Ezek az anyagok mind károsak az egészségre és rákkeltő tulajdonsággal is rendelkeznek.

Gyompálma

Oxigént termel és emellett képes kiszűrni a levegőből a széndioxidot, a benzolt, a formaldehidet és a triklór-etilént, amelyek káros tulajdonsággal rendelkeznek. 

Aloe Vera

Nem csak a levelében lévő gélnek van gyógyító hatása, hanem a szoba levegőjét is jól szűri, így már akkor is gyógyító hatása van, ha csak a lakást díszíti. 

Szerző: tudasfaja.com

 

Hirdetés