Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A “Kosárlabda lány” elvesztette mindkét a lábát egy csúnya balesetben – 10...

A “Kosárlabda lány” elvesztette mindkét a lábát egy csúnya balesetben – 10 évvel később ő egy milliomos, és így néz ki!

Qian Hongyan Yunnanból (kínai tartomány) csak három éves volt, amikor az élete örökre megváltozott. Egy hatalmas kamion elütötte a gyermeket és összezúzta mindenét deréktól lefelé.

„Láttam az utolsó pillanatban, én pedig az utca másikon oldalán voltam, és nem tehettem semmit” emlékszik vissza az anyja, Zhou Huan-Ping. „A kép, amikor a kislányom eltűnik a hatalmas kerekek alatt, amelyek nagyobbak voltak, mint ő, kísérteni fog életem végéig.”

Ahhoz, hogy megmentsék a súlyosan megsérült lányt, az orvosoknak amputálni kellett mindkét lábát, valamint el kellett távolítani a medence csontját. Csak a felső teste maradt meg. A szegény szülőknek nem volt pénze, hogy megvegyék neki a drága protéziseket, de aztán a nagyapja előjött egy nagyon eredeti ötlettel. Kivágott egy darabot egy kosárlabdából, amiben elhelyezte a lányt, és adott neki két darab fa markolatot is. Ezzel Qian tudott “járni”.„Felébredtem, és a lábam jéghidegnek éreztem” emlékszik vissza Qian. „Megkértem az anyukám, hogy felsegítené e a cipőmet. Nem mondott semmit, de éreztem, hogy a könnyei az arcomra hullanak. Akkor tudtam, hogy soha nem kell zoknit vagy cipőt vennem ebben az életben, vagy nadrágot. Egy kosárlabdával sétálok!”


A falujában „Kosárlabda lánynak” hívják. Az internetnek köszönhetően, Qian története ismertté vált az egész országban, és a 12 éves lánnyal történt valami, amit Qian soha nem gondolta volna, hogy lehetséges: új lábakat kapott! Hála az adományoknak, a szülei végre meg tudták venni a speciálisan kialakított protézist, amire vágyott.

De ekkor Qian úgy döntött, hogy nincs szükség lábakra egyáltalán. Csatlakozott egy úszó klubhoz, ahol fogyatékos gyermekek voltak. „Meg kellett próbálnom, így sokkal nehezebb megtanulni úszni, mint a többi gyereknek” emlékszik vissza Qian. „Olyan volt, mintha nem tudtam volna úszni, én csak süllyedtem.” De a „Kosárlabda lány” nem volt hajlandó feladni, és két évvel azután, hogy először úszott, megnyerte a 2009-es nemzeti úszóbajnokságot, amit a fogyatékos gyermekek számára rendeztek.

Ez volt az első aranyérme! Qian még mindig edz több, mint négy órát naponta, hogy teljesüljön az álma, és aranyat nyerhessen a paralimpián.Most már professzionális szinten versenyez, és több nagy versenyt is megnyert, ami azt jelenti, hogy nagyobb pénzt kapott érte.

Amit Qian elért lábak nélkül, az lenyűgöző. Most 22 éves, és bár legtöbbször használja a protézisét, még mindig nem dobta ki a kosárlabdáját: „Sokkal könnyebb kijutni vele a medencéhez” mondja viccesen.

Mint minden lány, ő is követte az álmait, és nem volt hajlandó feladni. Annak ellenére, hogy most modern protézissel sétál, sokan fognak rá úgy emlékezni, mint „Kosárlabda lány.”

Ha tetszett a történet, ne felejtsd el megosztani másokkal is!

Forrás:harmonikum.co

loading...