Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A kocsiban felejtette az ikreket és elment dolgozni. 8 óra elteltével holtan...

A kocsiban felejtette az ikreket és elment dolgozni. 8 óra elteltével holtan találta meg mindkettőt…

Hirdetés

Tombol a nyár és a világ számos részén küzdenek az emberek a már-már elviselhetetlen hőhullámokkal. Ebben az időszakban kifejezetten fontos észben tartani, hogy milyen veszélyeket rejt magában a magas hőmérséklet.

 

Hirdetés

Minden évben több tucat gyermek haláleset történik abból kifolyólag, hogy a tehetetlen kicsiket légkondicionálatlan autókban hagynak magukra gondatlan felnőttek. A legszörnyűbb az egészben, hogy ezeket a tragikus haláleseteket könnyedén meg lehetne előzni.

A legutóbb közismertté vált eset talán mind közül az egyik leginkább szívet tépő.

A 39 éves Juan Rodriguez, egy rokkant iraki veterán, aki szociális munkásként dolgozik egy veteránok számára fenntartott hajléktalan szállóban. Juan-t mindenki elkötelezett édesapaként ismeri, aki rajongásig szereti öt gyermekét.

Azonban július 26-án minden megváltozott.

Juan reggel 8-kor indult el otthonról 3 legfiatalabb gyermekével, akik közül 4 évesét kitette az óvodában majd ikreit, Luna-t és Phoenix-t is el kellett volna vinnie egy másik helyre egy bölcsődébe, mielőtt a munkahelye felé veszi az irányt.Ehelyett sajnos azonnal a munkahelyére ment, ahol ledolgozva 8 órát, az autóhoz visszatérve szörnyű dolgot tapasztalt. Egy éves iker babáit ezen teljes időtartam alatt az autóban hagyta.

Luna és Phoenix is halottak voltak, amikor benyitott az autóba. Odabenn 42°C volt, a kicsik szája pedig habzott.

“A kicsikéim halottak! Megöltem a gyerekeimet!” – kiáltotta Juan.

Juan azonnal sokkos állapotba került és elmondta a rendőrségnek, hogy az egész egy szörnyű baleset eredménye volt.

“Leblokkoltam! Azt hittem, hogy kitettem őket a bölcsiben, mielőtt munkába mentem.” – mondta Juan.

Az autó ablakai lesötétítettek, így gyakorlatilag lehetetlen volt, hogy bárki más rájuk találjon, aki esetleg arra járt.

Juan-t két rendbeli gondatlan emberöléssel vádolták meg. Története az egész közösséget ledöbbentette, hiszen mind tisztességes édesapaként ismerik őt.

“Soha nem ártana a gyermekeinek. Nagyon szerető édesapa…őrületes, ami történt. Egy szülő legrosszabb rémálma.” – jegyezte meg az egyik szomszéd.

Juan jelenleg házi őrizetben van.

“Ügyfelem vigasztalhatatlan. Mély gyászban van, én magam pedig aggódom a mentális egészsége miatt.” – állt ki Juan mellett védőügyvédje.

Egy újabb tragikus emlékeztető, hogy a szülőknek minden pillanatban észben kell tartaniuk, hogy az extrém hőmérsékleti viszonyok mellett fokozottan figyeljenek gyermekeik egészségére.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés