Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A házaspár örökbe fogadta a 7 testvér, miután megtudták a történetüket, örökre...

A házaspár örökbe fogadta a 7 testvér, miután megtudták a történetüket, örökre megváltozott az életük

„Ők adtak nekünk egy második esélyt a gyermeknevelésre, mi pedig adtunk nekik egy második apát és anyát. Ők a mi második esélyünk.” – mondta a nő.

 

 

Pam Willis a közösségi média hírfolyamában böngészett, amikor meglátott egy cikket a 7 testvérről, akiknek otthonra volt szükségük. A gyerekek több mint egy éve voltak nevelőszülőknél, miután elveszítették a szüleiket egy borzalmas balesetben. Pam nem tudta levenni a szemét a gyerekekről, és egyszerűen csak tudta, hogy az anyjuknak kell lennie.
A házaspárnak 5 felnőtt gyereke volt, és évek óta fogadtak be gyerekeket ideiglenes nevelőszülőkként, de az örökbefogadás addig még nem került szóba köztük.Az 50 éves Pam így emlékszik vissza a pillanatra, amikor férjének, az 53 éves Gary Willisnek is megmutatta a cikket: „Azt hittem, Gary azt fogja mondani, hogy megbolondultam – éppen készültünk nyugdíjba menni.” – idézte fel Pam, de Gary ugyanazt érezte, mint a felesége.

„Isten akarata volt, hogy ezt tegyük.” – tette hozzá Pam. A pár még aznap este felhívta a cikkben megjelölt telefonszámot.
„Azt mondták, hogy már több ezer hívást kaptak.” – mondta Pam. Két hónappal később Adelino (15), Ruby (13), Aleecia (9), Anthony (8), Aubriella (7), Leo (5) és Xander (4) végül szerencsés módon, vagy talán a sors akaratból, mégis éppen hozzájuk kerültek. Pam a szűrési folyamat során megtudta, hogy a gyerekek nagyon sok traumát éltek át. Néhai szüleik szenvedélybetegséggel küzdöttek, és a család gyakran kénytelen volt hajléktalanszállókon élni. Voltak napok, amikor rendes ételhez sem jutottak.

„A kicsikkel könnyű volt kapcsolatot teremteni. Ők kétségbeesetten vágytak az állandóságra. Az idősebbekkel egy kicsit nehezebb volt a helyzet. Azt hiszem, nem nagyon bíztak bennünk. Mintha attól tartottak volna, hogy mi is elmegyünk. Azt hiszem nagyon nehéz lehet bízni valakiben, amikor ennyi mindent elvettek tőled az életben. Ruby nem tudta, hogy kell gyereknek lenni. Nagyon fiatalon meg kellett tanulnia anyaként viselkedni.” – magyarázta Pam.

Az első 6 hónapban a gyerekek gyakran küzdöttek alvászavarokkal, és rémálmaik voltak.„Az egyik éjszaka, az akkor 7 éves Aubriella bejött a szobánkba. Megkérdeztem tőle, hogy rosszat álmodott-e, mire ő azt felelte, hogy nem, csak meg akart róla győződni, hogy még mindig itt vagyunk.” – idézte fel PamPam és Gary egy megható ceremóniával ünnepelték meg az örökbefogadást, amelyen virtuálisan a pár biológiai gyermekei, Matthew (32), Andrew (30), Alexa, 27, Sophia (23) és Sam (20) is részt vettek.

„Fantasztikus volt. Kivittünk egy nagy tévét a parkba, hogy mindenki együtt ünnepelhessen, és biztonságban is legyünk a járvány alatt. Olyan sok szeretet jutott arra a napra.” – emlékszik vissza Pam.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pam Willis (@second.chance.7) által megosztott bejegyzés

A Willis család története Kristen Bell színésznő figyelmét is felkeltette, aki megosztotta az Instagramján azt a videót, amit a házaspár „Az életünk 15 másodperc alatt!” címszóval tett közzé a közösségi oldalon. A rövid videó Pam és Gary megismerkedésével kezdődik, 1988-ban, és az örökbefogadással zárul.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pam Willis (@second.chance.7) által megosztott bejegyzés

„Ők adtak nekünk egy második esélyt a gyermeknevelésre, mi pedig adtunk nekik egy második apát és anyát. Ők a mi második esélyünk.” – írta Pam.

 

 

loading...