Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A gazdag emberek 7 szokása, amit mindenkinek át kellene vennie

A gazdag emberek 7 szokása, amit mindenkinek át kellene vennie

Hirdetés

Mit gondolsz, mi a különbség gazdag és szegény ember között? Csupán a pénztárca vastagsága? Nem igazán. A tehetős emberek gondolkodása és szokásai is alapvető jellegzetességeket mutatnak.

A következőkben 7 olyan szokást szeretnénk bemutatni, amelyek a gazdag embereket hozzásegítik egyre gyarapodó anyagi javaikhoz, miközben a szegények egyik napról a másikra élnek.

Hirdetés

1# Csakis nélkülözhetetlen dolgokra költenek

Miközben egy szegény ember alig várja, hogy a legújabb telefon típust vagy adott pillanatban legdivatosabb cipőt megvegye, addig egy gazdag ember nem sürgeti az ilyen dolgokat. Azok az emberek, akik önerőből váltak gazdaggá, nem akarják az otthonukat telehalmozni felesleges tárgyakkal. Mielőtt megvesznek valamit, megkérdezik maguktól ‘Tényleg szükségem van rá?’

Mark Zuckerberg állandóan szürke pólóban és farmernadrágban szerepel mindenhol, ünnepélyes alkalmakkor vesz csak öltönyt.

2# Nem akarnak senkit lenyűgözni

Azok az emberek akik ‘szegény’ gondolkodásúak állandóan azon törik magukat, hogy minél inkább megkülönböztessék magukat a többi embertől és kifejezzék, mennyi mindenre futja a pénzükből. Egy ‘gazdag’ gondolkodású ember nem versenyez senkivel, nem hasonlítgatja a helyzetét másokhoz, csakis azzal törődik, hogy neki mi a jó.

3# Vezetik a bevételeiket és kiadásaikat

Ha egy ‘szegény’ gondolkodású ember hirtelen nagyobb összeghez jut, azonnal elkezd költekezni, fittyet hányva holnapra. Egy ‘gazdag’ gondolkodású ember kontroll alatt tartja a kiadásait és mindig úgy kalkulál, hogy a bevétel nyelvére billenjen a mérleg.

4# Nem félnek tanácsot kérni

Egy gazdag ember van annyira magabiztos, hogy tanácsot kérjen másoktól, ha annak szükségét látja, hiszen tisztában van az erősségeivel, ahogyan a gyengeségeivel is. Amihez nem ért, azt nem szégyelli bevallani és kész tanulni másoktól.

5# Lehetőségek után kutat

Egy gazdag ember állandóan azon gondolkozik, miből lehetne bevételt szerezni. Keresi a piaci réseket és folyamatosan ötletel, hogy olyat hozhasson létre, amire igény lenne, de még senki nem gondolt rá és valósította meg.

6# Befektetik a pénzüket

Egy gazdag ember nem ül otthon a pénzkupacán, hanem igyekszik a pénzéből is pénzt teremteni. Ugyan kockázatos vállalkozás, de kutatja a lehetőségeket, hogy mibe éri befektetni, amivel egyből kettőt csinálhat.

7# Hasznosan töltik az idejüket

Te mit csinálsz a munkád végeztével? Lehuppansz a kanapéra a TV elé és nassolsz, esetleg összeülsz a barátokkal inni? Egy gazdag ember a szabadidejét is olyan dolgokkal tölti, amelyek építő jellegűek, amelyekkel szellemileg, lelkileg és testileg is fejlődést érhet el.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés