Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK A főtt tojás hámozásának egyszerű trükkje: Csak néhány csepp és már leválik...

A főtt tojás hámozásának egyszerű trükkje: Csak néhány csepp és már leválik a héja!

Hirdetés

A főtt tojás elkészítése sokaknak nem okoz problémát, ám a hámozás folyamata gyakran kihívást jelent. A héja szorosan tapadhat a fehérjéhez, és néha kisebb csíkokban jön le, ami bosszantó lehet. Szerencsére van egy egyszerű megoldás erre a problémára, amit sok háziasszony már alkalmaz: csak pár csepp citromlére van szükség!

 

Hirdetés

A tojások főzése után gyakran tapasztaljuk, hogy nehéz eltávolítani a héjukat anélkül, hogy megsértenénk a tojás belsejét. Ez különösen bosszantó, ha a tojást salátához vagy tojáskrémhez készítettük, és a külcsín is fontos számunkra.

De hogyan segít a citromlé ebben a folyamatban? A citromsav segíti a tojás héjának könnyebb leválását a fehérjéről. Ezáltal a héja gyakorlatilag azonnal leválik, anélkül hogy a tojás belsejét károsítanánk, és könnyen tisztíthatóvá válik.

A módszer egyszerű: amikor a tojások főnek, egyszerűen adjunk hozzá 2-3 szelet friss citromot a vízhez, vagy adjunk hozzá egy evőkanál citromlevet. Ezután folytassuk a főzést a szokásos módon.
Ne feledjük, hogy a kemény tojást általában 8-10 percig kell főzni a forrásban lévő vízben, míg a lágytojás csak 3-4 percig. Tehát legközelebb, amikor főtt tojást készítünk, próbáljuk ki ezt a trükköt, és élvezzük a könnyebb és simább hámozást!

 

Hirdetés