Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A fotós olyat kap lencsevégre, ami 80000 szülésből csak 1-szer fordul elő

A fotós olyat kap lencsevégre, ami 80000 szülésből csak 1-szer fordul elő

Hirdetés

Robin Baker egy olyan díjnyertes fotós, akinek az idén egy nagyon ritka eseményt sikerült lefényképeznie: egy újszülöttet, aki egy teljesen ép méhlepényben jött a világra.

De ez nem az egyetlen különleges szülés, amit képen megörökített.

Hirdetés

A képen látható pár fiú ikreket vár, az édesanya úgy döntött, otthon szüli meg a babákat. Ez azért is különleges, mert az Egyesült Államokban három a négy ikerterhességből császármetszéssel végződik. Ami még különlegesebbé teszi ezt a szülést az az, hogy otthon, egy kádban, szülésznő segítsége nélkül zajlott.

A szülés ugyanis olyan gyorsan zajlott, hogy a segítők nem is érkezhettek meg időben.

Ez a kaliforniai fotós már több, mint 70 szülés fényképezett. De ez egy igazán egyedülálló szülés volt.

“A pár elsőszülött gyermeke is otthon jött világra, tehát a szülőknek már volt ezzel kapcsolatban tapasztalata. -mondta Robin a BuzzFeed-nek. A szülők 30 percig szorosan magukhoz ölelték a picit míg testévre meg nem született. A testvér még a méhlepényben volt és megszületése után azonnal édesapja kezén pihent meg.”

“A méhlepény egész végig sértetlen volt addig, amíg az édesanya azt fel nem szakította a körmével.”

Ezt a hihetetlen, egyedi esetet örökítette meg a fotós, Robin.

A fotós ezzel a képpel nyerte meg “Az év fotója 2016” című, az The International Association of Professional Birth Photographers által kiírt versenyt.

“Mivel olyan sok ikerpár a műtőben születik, ez az otthoni szülés, ami segítség nélkül zajlott, igazán különleges volt. -mondta Robin erről a képről.”

Forrás:buzzblog.eu

 

Hirdetés