Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG A férfiaknak is szükségük van visszajelzésre

A férfiaknak is szükségük van visszajelzésre

MEGOSZTÁS

Talán sokan azt gondolják, átesvén a ló túlsó oldalára, hogy kizárólag a férfi feladata a nő felé kifejezni az érzelmeit, a másik hiányát, hozzá való ragaszkodását, rajongását.

Ugyan alapvetően a férfi dolga a hivatalos etikett szerint a hódítás, de egy kiegyensúlyozott kapcsolatban a nőnek is éreztetni kell a férfival az irányába megélt érzelmeit, hogy szüksége van a férfira, hogy szereti azt, hogy fontos neki.

Nem nagy dolgokra gondolok, csupa apróságra, amire a hétköznapok millió lehetőséget nyújtanak. Olyan finom, nőies, gyengéd gesztusokra, amelyek egy izgalmas, ízég-vérig nő tarsolyában mindig kéznél vannak. Néhány kedves, becéző szó, dícséret, cicás odabújás, elismerés a férfi teljesítménye felé csodákat tesz életünk párjával. Egy férfi leginkább ezekből táplálkozik, ez ad erőt számára a hétköznapokhoz, a kihívásokhoz, ezért képes erőn felül is dolgozni, ha kell. Egy baráti házaspárral beszélgettem a témáról a minap.

– Imádom a feleségemet, mondja a férfi, az egész lényét, úgy, ahogy vagy. Ahogy hozzám viszonyul, ahogy támogat bátorít és figyel rám. Mindenre képes lennék érte. Gyakran előrfordul, hogy estig dolgozom, teljesen belefeledkezem a munkába és észre sem veszem, hogy elment az idő. Csak telefonálok, szervezek, ellenőrzök, egészen addig, amíg a feleségem fel nem hív és azt mondja: – Na, most már gyere haza! Nem csak a munkának van szüksége rád, hanem nekem is! – Mit lehet erre reagálni? Elolvadok! Imádom mikor ilyeneket mond! Összecsomagolok és már indulok is haza!  Ezért érdemes élni és dolgozni. Hogy minden meglegyen a mi kis életünkben, s hogy esténként egy ilyen nőhöz mehessek haza! Mi férfiak nem vagyunk olyan bonyolultak mint a nők gondolják. Gyakran mondják, hogy a nőket nem megérteni kell, hanem szeretni. Azt hiszem, ezzel mi férfiak sem vagyunk másképp! Ha odafigyelnek ránk, ha éreztetik velünk, hogy fontosak vagyunk, egy kicsit cukiskodnak velünk – mert ez olyan nőies dolog, ettől érezzük magunkat férfinak – bármire képesek vagyunk.

És igen, nekünk férfiaknak is szükségünk van pozitív visszajelzésekre. Nem nagy dolgokra, elég apróságokra gondolni, olyasmire, amihez elég a szándék, pár jó szó, kedvesség, ha néhanapján megsimogatják a fejünket, elmondják otthon, hogy szeretnek minket, fontosak vagyunk, szóval ha gyengédek velünk, érzelmesek, bájosak – az életünket odaadnának a nőért.

 

loading...