Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A férfi meglátta, hogy a 16 éves lány le akar ugrani a...

A férfi meglátta, hogy a 16 éves lány le akar ugrani a hídról. Odalépett hozzá…hihetetlen, ami ezután történt!

Hirdetés

Martin Qviström, egy svéd fiatal férfi egy híd mentén kerékpározott, amikor meglátott egy 16 év körüli lányt, aki le akarta vetni magát a hídról. A férfi a Facebook oldalán mesélte el a történteket.

“Ma valami szörnyű dolog történt. Egy tinédzser majdnem a szemem előtt halt meg. A híd mentén kerékpároztam, amikor láttam, hogy egy 16 év körüli lány átmászott a kerítésen és le akrta vetni magát a hídról. Amikor megláttam, elkezdtem pedálozni a lány felé, amilyen gyorsan csak tudtam és kiabálni kezdtem neki, hogy: “Mit csinálsz?” mire ő azt válaszolta, hogy “le fogok ugrani”.

Hirdetés

Már nem készen állt az ugrásra. Ekkor hirtelen átnyúltam a kerítésen és elkaptam a derekát és minden erőmmel magamhoz szorítottam. Csak a kerítés volt közöttünk. Majd nyugodt hangon hozzászóltam és ezt mondtam neki: “A bátyám 23 évvel ezelőtt öngyilkos lett és nem fogom hagyni, hogy ezt a hibát bárki újra megtegye. Bár nagyon rossz hatással volt ez az életemre, de nem engedhetem meg ezt a fájdalmat azoknak, akik szeretnek téged. Tudom, hogy most nehéz helyzetben vagy, de meglátod, hogy minden jóra fog fordulni. Hidd el, hogy jobb lesz ezután.” De ő nem volt hajlandó visszamászni a másik oldalra, csak sírt és ezt mondogatta: “Meg akarok halni, meg fogok halni”.

“Ma nem fogsz meghalni” – csak ennyit mondtam neki és szorosabban magamhoz szorítottam. Ekkor újabb két kerékpáros érkezett és megálltak, de nem akartak segíteni, ezért megkértem, hogy hívják a rendőrséget.

A rendőrség kb. 10 perc alatt odaért. Közben elmondta a lány, hogy a szülei nem szeretik és depressziós lett és emiatt öngyilkos szeretne lenni. Bátorítottam, hogy meglátja, hogy egyszer majd minden jobbra fog fordulni és egy nap boldog lesz. A rendőrség a korláthoz bilincselte, így már nem tudott leugrani. De én még mindig szorosan fogtam a karját. A karom választotta el őt a haláltól.

Ha csak egy pillanattal később érek oda, akkor a szemem előtt fog leugrani. Szőrnyű belegondolni. Otthagytam a lakcímem és a telefonszámomat a rendőrségnek, hogy a lány tudja felvenni velem a kapcsolatot, ha akarja. Szeretném elmondani neki, hogy egy Ő egy csodálatos ember akit kár lenne elveszíteni. Szeretném, ha meglátná, hogy mennyi szép dolog van, amiért érdemes küzdeni.

Az élet egy ajándék. Szeretnék segíteni neki ezt megérteni ezért arra kérlek, hogy osszátok meg másokkal is! Köszönöm!

Hirdetés