Kezdőlap EGÉSZSÉG A császármetszés egy nem várt mellékhatása, amiről jó, ha minden nő tud!

A császármetszés egy nem várt mellékhatása, amiről jó, ha minden nő tud!

Hirdetés

Egy leendő anya lehet nagyon lelkes. Felvásárolhatja egy könyvesbolt kismamáknak szóló teljes készletét, megnézhet millió videót, kikérdezheti az összes lehetséges anya ismerősét és hiheti azt, hogy őt semmi nem fogja meglepni, mégis előfordulhat olyan dolog, amire semmilyen információ forrás nem készítette fel.

Egy anyuka olyan tünetet tapasztalt meg, amire egyáltalán nem volt felkészülve, azonban a többi leendő anyukával együttérezve, akik hasonlóan átesnek majd a császármetszésen, megosztotta élményét.

Hirdetés

Ő is egy olyan kismama volt, aki alaposan felkészült. A császármetszésről is tájékozódott. Megtudta, hogy hogyan folyik, mennyi időbe fog tartani, mi történik a babával, miután kiemelik az anyaméhből.

A pici a világra jött és ekkor olyan kellemetlen dolgot tapasztalt, amire senki nem készítette fel őt. Olyan dolgot, ami nem mindenkivel esik meg, mégis lehetséges. Remegett. 

Nem ám, csak amolyan picit didergősen, hanem egész testében rázkódott és a fogai is erőteljesen vacogtak. Elmondása alapján konkrétan az érzés nem maradt meg benne, valószínűleg az endorfin elnyomta a hatását, mégis emlékszik, hogy erős remegése volt.

Ezután a következő terhességénél már némileg felkészülve, ha lehet így fogalmazni, hasonlóra számított. A második gyermeke is császármetszéssel született és szinte biztos volt benne, hogy megint jönni fog a remegés.

Miután megkapta az epidurális érzéstelenítést, valami más dolog következett. Elkezdett fázni, annak ellenére, hogy mindenki biztosított őt, a szobában kellően meleg van. Ezután pedig következett a “várt” remegés.

Valószínűleg közrejátszott az is, hogy lelkileg erre volt ráhangolódva, de mégis jött és kontrollálhatatlan volt. Nem tudni az okát, de így történt.

Miután megához vehette a gyermekét, minden megváltozott és el is felejtette a történteket, de szeretné, ha mindenki tudná, hogy ilyen előfordulhat.

Nem kell megijedni, nincs semmilyen káros utóhatása, egyszerűen hagyni kell, hogy átszaladjon a testen, mert az így dolgozza fel a készítményt. Ha valakivel szintén megtörténik, legalább tudni fogja, hogy nincs egyedül ezzel a világon. A legfontosabb pedig az, hogy a gyermek egészséges legyen.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...