Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ha megtudod miért szórta be a ház sarkait ezzel a cukros keverékkel,...

Ha megtudod miért szórta be a ház sarkait ezzel a cukros keverékkel, te is kipróbálod majd!

Hirdetés

A csótányok, ha elszaporodnak a lakásunkban, nagyon nehéz tőlük megszabadulni. Egyik napról a másikra arra észlelhetünk, hogy egyre többen és többen vannak, valósággal ellepnek. Irtózatos dolog arra ébredni, hogy a függönytől az ágytakaróig, és a konyhaszekrényig mindenütt találkozunk velük.

Úgy tartják, hogy a csótányok leginkább azokat a lakásokat szeretik, ahol nem megfelelő a higiénia, azonban ezt az állítás meg kell cáfolnunk. Sajnos az olyan lakásokba is betelepednek, ahol patyolattisztaság van, elég nekik egy-két lehullott morzsa, vagy egy elől felejtett kenyérsarok is.

Hirdetés

A kereskedelemben számos csodákat ígérő csótányirtó szert kínálnak, azonban ezek sajnos sokszor nem érnek semmit. Próbáljuk ki ezt a házi módszert, és másnapra végleg búcsút mondhatunk a csótányoknak.

Hozzávalók:

  • bórax
  • cukor

Alkalmazás:

Keverjünk össze 3:1 arányban bóraxot, és cukrot, majd szórjuk be vele a lakásban levő össze sarkot, de jó, ha a konyhaszekrénybe, és a kamra polcokra is teszünk egy keveset.

A cukor odavonzza a csótányokat, megeszik a finom eledelt, azonban a megduzzadt bórax hatására másnapra hatástalanítjuk őket. Ha nincs otthon bóraxunk, megpróbálhatjuk ezt a trükköt szódabikarbóna, vagy bórsav segítségével is.

Vigyázat, a keverék elkészítéséhez használjunk gumikesztyűt, és utána jól fertőtlenítsük le a beszórt területeket. Ha kisgyerek, vagy háziállat van a lakásban, ne alkalmazzuk ezt a módszert, mert veszélyes lehet.

Hirdetés