Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Nem hittünk a szemünknek: ezért dobott néhány alufólia golyót a mosógépbe!

Nem hittünk a szemünknek: ezért dobott néhány alufólia golyót a mosógépbe!

Hirdetés

A mosás valószínű nem a legközkedveltebb házimunka. Még, ha a modern kornak köszönhetően a mosógép végzi is helyettünk, egy csomó előkészülettel jár, aztán ki kell pakolni a gépből, majd következik az egyik legrémesebb dolog, a vasalás.

 

Hirdetés

Mennyivel könnyebb lenne a dolog, ha a ruhák sokkal szárazabban jönnének ki a gépből.

Vannak ilyen házimunkák, amit nem nagyon szeretünk, éppen ezért okos trükköket hoztunk segítségül.

Az alábbi trükk segítségével sokkal könnyebb, és hatékonyabb lesz a mosás, szárítás, és még sok más minden a háztartáson belül.

Nézd meg a videót, és oszd meg mindenkivel, hiszen megéri. Először azonban szerezz be egy tekercs alufóliát, hiszen azonnal ki akarod majd próbálni az alábbi trükköket.

  • a zsíros edényeket nem kell többé órákig dörzsölni, csupán egy alufóliából gyúrt golyóval, és egy kevés mosogatószerrel kell átmosni a felületüket, majd kiöblíteni meleg vízzel. Így könnyen búcsút inthetünk a zsírnak.

  • alufólia segítségével könnyedén formálhatunk tölcsért, mely segítségével biztosan bele tudjuk célozni a flakonba a betöltendő folyadékot. Készíthetünk akár négy tölcsért is, így az olaj maradéka nem fog keveredni az üdítővel, mindenikhez külön tölcsért használhatunk.

    • a ruhaszárítóba tegyünk két alufóliából gyúrt golyót, és a textíldarabok gyorsabban megszáradnak.



  • megélesíthetjük az ollónkat is, ha már nem vág rendesen, csak egy jó darab alumínium fóliát hajtsunk össze, és jó párszor vágjunk bele.

  • sütés után a hasznát olajat ne tároljuk a serpenyőbe. Tegyünk egy darab alufóliát egy pohárra, jól hajtsuk rá a szélre, és ebbe a tölcsér formába töltsük bele a hasznát olajat.

  • ha az elem végéhez egy kis darab alufóliát rakunk, tovább fog tartani

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés