Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Elhunyt gazdájára várt kórházi ágya mellett – A fotója futótűzként terjedt a...

Elhunyt gazdájára várt kórházi ágya mellett – A fotója futótűzként terjedt a neten, majd csodás dolog történt

Hirdetés

A netes közönség szíve majd megszakadt, amikor meglátták ezt a fotót, amelyen egy hű eb elhunyt gazdája kórházi ágya mellett ücsörögve várja, hogy a férfi visszatérjen. 

 

Hirdetés

A képen szereplő 3 éves labrador keveréknek, aki Moose névre hallgat, nem volt zökkenőmentes az élete. Először Georgia-ban találtak rá, egy útjelző táblához kikötve, ahonnan azonnal egy állatmenhelyre vitték.

Moose reménykedve várta, hogy valaki végre örökbefogadja őt, de nem járt sikerrel. Ahogy idősödött, egyre kisebb volt az esélye, hogy kiválasszák, amivel párhuzamosan, a túlzsúfolt menhelyen, az eutanázia fenyegetése is egyre közelebb került hozzá.


Szerencséjére átkerült az Eleventh Hour Rescue nevezetű menhelyre, ahol nem végeznek altatást, minden állatot életben hagynak.

“Moose sok barátra tett szert az önkénteseink között. Megnyert magának minket boldog személyiségével és életszeretetével.” – írták a menhely munkatársai Facebook oldalukon.

Egyszer csak egy férfi érkezett a menhelyre, akivel Moose azonnal szeretetteljes kapcsolatot alakított ki. Úgy tűnt, hogy a kutyus végre végleges otthonra lelt. Sajnos a sztori mégsem ért boldog véget, mivel Moose gazdája egy évvel az örökbefogadása után elhunyt rákban.

Moose szíve majd megszakadt és nem tudta, hogy gazdája vajon visszatér-e hozzá valaha. Észrevette, hogy a gazdi nincs a kórházi ágyában, ezért remélve, hogy visszatér, és együtt hazamehetnek, ott várt rá. 

Az eltávozott gazdi gondozója megpróbálta Moose-t szárnyai alá venni, de az eb vigasztalhatatlan volt. Végül visszakerült az Eleventh Hour Rescue menhelyre.

“Ha egy gazdi meghal, akkor a menhelyünk szabályzata szerint visszavesszük a kisállatot, bármi is történjék.” – mondta a menhely egyik munkatársa.



A menhely kiposztolt egy képet, amelyen Moose gazdáját az üres kórházi ágya mellett várja. A fotó futótűzként terjedt tovább. A négylábú, aki első alkalommal alig talált gazdira, a bejegyzés után a világ összes tájáról kapott örökbefogadási ajánlatot. Még Ausztráliából is.

Moose végül egy olyan családhoz került, ahol szintén ismerős volt a gyász fogalma, hiszen nemrég vesztették el 14 éves kutyájukat.



A menhely munkatársai szerették volna felhívni a figyelmet arra is, hogy rengeteg Moose-hoz hasonló csodás kutya várja, hogy szerető gazdira leljen, és ne kelljen a halálsorra jutnia. Ezért is ösztönöznek minél több embert a kisállat vásárlás helyett az örökbefogadásra.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés