Kezdőlap EZOTÉRIA A világon ez a legritkább személyiségtípus. Te ide tartozol?

A világon ez a legritkább személyiségtípus. Te ide tartozol?

Hirdetés

Számtalan teszt alapján próbálták már kategorizálnia különböző személyiségeket, azonban az egyik leghíresebb mégis a Myers-Briggs teszt. Ha töltöttél ki már személyiségtesztet, akkor minden bizonnyal te is találkoztál már vele.

A Myers-Briggs teszt lényege, hogy kérdésekre válaszolva egy koordináta rendszeren belül helyezik el az embereket, besorolva egy-egy kategóriába. A teszt eléggé részletes, és jól megmutatja, hogy a kategórián belül mennyire erősen jellemző az adott személyre az a személyiségtípus.

Hirdetés

A teszt végén egy négy betűből álló kódot kapsz, ami arról árulkodik, hogy mennyire vagy zárkózott, vagy éppen kifele forduló, hogyan szerzed be az információkat, hogyan dolgozod fel azokat, miként hozol döntéseket, mik az erősségeid, stb.

A legtöbb ember a Gondviselő személyiségtípushoz tartozik, utána követi az Életművészek, majd az Idealisták és a Racionalisták csoportja.

Igazi ritkaságnak számít a Racionalisták csoportján belül az INFJ személyiségtípus, az emberek mindössze 1%-a tartozik ide. A leggyakoribb személyiségtípus az ESTJ kategória, az emberek 13%-a tartozik ide, a Gondviselők csoportján belül az Ügyintézők, ezen belül pedig az Ellenőrök közé tartoznak.

Külsőre a legritkább típus a vörös hajú, kék szemű ember. Mindkét tulajdonság recesszív génekkel öröklődik, azaz nagyobb a valószínűsége annak, hogy ha valaki hordozza az erre való hajlamot, akkor a külsejében nem ez, hanem egy másik örökség fog megjelenni.

Az emberiség 1%-a vörös hajú, és mindössze 17%-a kék szemű, így a vörös haj-kék szem mindössze 0,17%-os eséllyel alakulhatna ki a Földbolygó lakói körében.

Hirdetés