Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS 9 napindító szokás, ami felborítja az anyagcseréd és mágnesként vonzza rád a...

9 napindító szokás, ami felborítja az anyagcseréd és mágnesként vonzza rád a kilókat!

Ahhoz, hogy formában legyünk, nagyon fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk, és a sportot is beiktassuk az életünkbe. Vannak azonban olyan káros szokások, melyek, észre sem vesszük, és plusz súly lerakodását eredményezik.

 

Jobb, ha az alábbi szokásoktól megpróbálunk minél hamarabb megszabadulni.

1.Túl sok alvás

Ha túl sokat alszunk, akkor nem jut időnk már reggelizni, pedig tudjuk, hogy a reggeli az egyik legfontosabb étkezés lenne. Ha kimarad a reggeli, és csak futtában eszünk valamit, könnyen cukorbetegség, elhízás, vagy szívbetegség alakulhat ki. Próbáljunk meg egy órával korábban kelni reggel.

2.Reggeli

A reggelinek, mint már fent is említettük nagyon fontos szerepe van. A megfelelő anyagcsere egyik elengedhetetlen feltétele, de fontos szerepet játszik a zsírbontásban, és az izomépítésben is. Szabályozz a kortizonszintet, ezért megakadályozz az elhízást.

3.Testsúlyellenőrzés

Ne essünk abba a hibába, hogy minden étkezés után ellenőrizgetjük a súlyunk, ezzel ugyanis azt fogjuk elérni, hogy semmi kedvünk nem lesz enni. Egy hónapban egyszer nyugodtan álljunk mérlegre, hogy legyen motivációnk. Mindig tartsuk szem előtt azt is, hogy vannak olyan periódusok, pl. a PMS, amikor a szervezet visszatartja a vizet.


4. Ébredéskor mobilozni

Az emberek nagyrésze már az ágyban, reggel ébredés után ellenőrzi a telefonját. Ez nem csak a stresszszintet növelheti, de időhiány miatt még a reggeliről is lemaradhatunk a mobil miatt.

5.Nem megfelelő ruhák

Mindig nagyon fontos, hogy kényelmes, de a testalkatunknak, és a méreteinknek megfelelő ruhákat válasszunk. Ne hordjunk szűk, frusztráló ruhákat.

6.Szénhidrát

Nem kell lemondani teljes mértékben a szénhidrátokról, viszont óvakodnunk kell a sütemények, és péktermékek korlátlan fogyasztásától. A szénhidrát fontos a szervezet egészséges fejlődéséhez, de mértékkel kell fogyasztani.


7.Meditáljunk

A stresszhormon-, és a vérnyomás csökkentése érdekében jó, ha rendszeresen meditálunk. Ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk, és az elhízást is elkerülhetjük.

8.Mozogjunk rendszeresen

A reggeli mozgás a legfontosabb, már néhány perc is elegendő ahhoz, hogy megadjuk a kezdő energiát a szervezetünknek.

9.Vízfogyasztás

Naponta legalább 2 liter vizet ajánlott elfogyasztani, ezt a mennyiséget a meleg, nyári időszakban pedig ajánlott duplájára növelni. A megfelelő vízfogyasztást serkenti az emésztést.

tudasfaja.com

loading...