Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 80 kg-ot fogyott a férfi, hogy a kishúgának adományozhassa a veséjét és...

80 kg-ot fogyott a férfi, hogy a kishúgának adományozhassa a veséjét és megmentse az életét

Hirdetés

Amikor Jonathan Coronado megtudta, hogy a húgának, Denise-nek szüksége van új vesére, elhatározta, hogy mindent megtesz, hogy segíteni tudjon rajta. 

Kiderült, hogy Jonathan tökéletes donor lehet 13 kishúga számára, az egyetlen gond az volt, hogy elhízott volt. Akkoriban 165 kg-ot nyomott.

Hirdetés

Jonathan-t mindig is “nagy fiúnak” tartották

Miután 4 éven keresztül figyelte, ahogyan a húga vesepótló kezelésre jár, úgy érezte, hogy ez elegendő motiváció lesz számára a fogyáshoz, amely mindkettőjüknek hasznára fog válni.

“Nem szerettem tükörbe nézni. Az esküvői képünket a feleségem kiposztolta Facebookon, amiért én megharagudtam. Nem is gondoltam, hogy ilyen nagy vagyok.” – mesélte a 31 éves férfi.

Jonathan azzal kezdte átalakulását, hogy figyelmet szentelt annak, mit eszik. Kezdetben elhagyta a cukros üdítőitalokat, majd a süteményeket és a kenyeret.

“Az úton haladva folyamatosan tanultam. Minél több súlyt vesztettem, annál magabiztosabbá váltam és annál többet edzettem. Az egészséges étkezés a szokásommá vált.”

Sokkal aktívabbá akart válni, ezért célokat fektetett le maga elé. Először elkezdte körbe sétálni a helyi parkot.

Az első 6 hónapban elérte, amit kitűzött maga elé. Képes volt leadni 45 kg-t.

Látva, hogy az erőfeszítése és a kitartása kifizetődik, még motiváltabb lett és ez segítette őt, hogy további kihívásokkal küzdjön meg.

“Úgy éreztem, hogy még többet kell leadnom, szóval tovább módosítottam az étrendemen. – mondta Jonathan.

Azután Jonathan elkezdett súlyzós edzéseket végezni és cardiot is beiktatott a programjába, miközben odafigyelt arra, hogy mit eszik.

“Egészen 88 kg-ig lementem és ott már alkalmas voltam a szervadományozásra.”

2018. október 10-én Jonathan húgának adományozta egyik veséjét. 

A rá következő napon haza is térhetett és Denise is teljesen felépült, köszönhetően a bátyjának.

“Az egész élete megváltozott. Újra boldog. Már el tud járni otthonról és végre azt csinálhatja, amit szeret. Erre a művesekezelés alatt nem volt alkalma. Nagyon boldog vagyok, hogy így láthatom őt.”

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés