Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 titkos módszer, ami ismét újjá varázsolja a kopott bútoraid!

8 titkos módszer, ami ismét újjá varázsolja a kopott bútoraid!

Az évek során bizony megkopnak, elhasználódnak a bútoraink, és, ha nem állunk olyan jól anyagilag, akkor nem tudjuk két-három évente újra cserélni őket. Sokkal olcsóbban kijövünk, ha restauráljuk őket.

Válassz egyet az alábbi trükkökből, és meglátod olyanok lesznek a bútoraid, mintha újak lennének.

Zsírkréta

-egy mélyebb karcolás esetén jól foghat egy zsírkréta. Válasszunk egy olyan színt, amely talál a bútorunk színével, tegyünk egy kisebb darabot belőle egy tálkába és olvasszuk fel. A felolvadt viaszos anyaggal kenegessük be a karcolás felületét. Mikor megszilárdul, látni fogjuk, hogy teljesen elfedi a karcolást, repedést.

Ecet és olívaolaj

-keverjünk el egy ½ csésze ecete, és ½ csésze olívaolajat. Töröljük át a keverékkel az összekarcolt felszínt.

Jód

-a sötét fából készült bútorokat könnyen renoválhatjuk, ha egy kevés jóddal töröljük le. A végén a fölösleget itassuk le egy papírtörlővel.

Kávé

-főzzünk egy erős kávét, majd akárcsak a jóddal, ezzel is töröljük át a bútor összekarcolt felületét. A kávézaccal is átdörzsölhetjük a karcolt részt.

Dió

-dörzsöljük be alaposan egy fél dióbéllel a karcolásokat, majd egy puha ronggyal töröljük le a bútor felületét.

Festék

-az akvarell festékek segítségével is nagyon jól eltüntethetjük a sérüléseket, karcolásokat. Használjunk egy árnyalattal sötétebb festéket, mint a bútor, és itassuk át egy szivacs segítségével a repedéseket. Miután befejeztük polírozzuk át.

Szemöldök ceruza

-olaj alapú szemöldök ceruzával fessük be a karcolásokat

Majonéz

-kenjük be a karcolásokat majonézzel, hagyjuk állni 2-3 napig, majd a felesleget töröljük le. A majonézben levő olaj megduzzad, és szépen kitölti a repedéseket.

loading...