Kezdőlap AKTUÁLIS 8 nagy zuhanyzási hiba, amiről nem is tudsz, hogy ártasz vele

8 nagy zuhanyzási hiba, amiről nem is tudsz, hogy ártasz vele

Hirdetés

Senki sem gondolná, hogy egy egyszerű, mindennapos zuhanyzás során elkövetünk olyan dolgokat, amelyekkel árthatunk önmagunknak. Ezek mindegyike ártalmatlannak tűnhet, azonban mégsem az, ezt most megnézzük közelebbről!

1. Fürdőrózsa, fürdőszivacs

Sajnos mindkettő remek hely a baktériumok terjedéséhez. 3-4 alkalommal ajánlatos forró vízben kimosni, vagy a lehető legalaposabban kimosni, és lehetőleg hamar száradásnak kitenni. Ezzel nem csak a dohos szagot előzhetjük meg, de lehetőséget sem adunk a baktériumoknak, hogy letelepedjenek ott. A szakértők szerint 3-4 hetente ajánlatos cserélni.

Hirdetés

2. Bőrhámlás

Azt gondolnánk, hogy a rendszeres hámlás normális, pedig nem minden esetben. A különféle durva összetételű fent említett szivacsok és fürdőrózsák megsérthetik a bőrfelszínt, ami hámláshoz vezet. Ebből kifolyólag a hámlás nem természetes. Heti egy alkalommal egyébként is ajánlatos bőrradírt használni a testen, így segíthetjük a megsértett bőrfelület gyógyulását.

3. Fésülés hajmosás előtt

Ne zuhanyzás után vagy közben fésüljük meg a hajunkat, hanem előtte. Ez segít egy részt megelőzni a gubancokat, másrészt pedig jobban eljut a hajszálak közé a sampon.

4. Fogmosás zuhanyzás közben

A fogszakértők úgy vélik, ha zuhanyzás közben történik a fogmosás, nem tulajdonítunk elég jelentőséget a fontosságának.  Timothy Chase DMD a minimum 2 percig tartó alapos fogmosást ajánlja.

5. Borotválkozás

A probléma ezzel az, hogy az egyszerűség és a rohanás közepette megfeledkezünk arról, hogy a tökéletes simaság a szőrtüsző gyulladás elkerülése érdekében minimum 15 perces vizes áztatás vagy hő szükséges a tökéletes borotváláshoz.

6. Mindennapos hajmosás

Minél gyakrabban mosunk hajat a fejbőr túltermeli az olajokat, ettől minden nap zsírosodni kezd a haj. Ha zuhany alatt állunk, próbáljuk elkerülni, hogy minden alkalommal víz érje a hajunkat.

7. Forró zuhany

Főleg ha hideg van kint, akkor vágyunk igazán egy jó forró zuhanyra. Arra azonban nem gondolunk, hogy a langyos víz is elegendő lenne az igényeinknek. A túlságosan meleg víz ugyanis súlyosbítja a bőrbetegségeket és a különböző gombás, gyulladásos eseteket.

8. Durva törülköző

A nem megfelelő minőségű törülköző árt a hajnak, a bőrnek és pirosságot, viszketést, bőrszárazságot eredményez.

Szerző:tudasfaja.com

Hirdetés