Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 jel, amelyen keresztül a tested üzen, hogy nem iszol elég vizet

8 jel, amelyen keresztül a tested üzen, hogy nem iszol elég vizet

A víz alapvető eleme az életnek. Elképzelhetetlen, hogy nélküle életben maradjunk. Az ember étlen akár 3 hétig is kibírja, ám szomjan, csupán csak 3 napig. Ez is bizonyítja, hogy mennyire fontos a szervezet számára a víz.

A következőkben arról lesz szó, hogy milyen jelekkel próbálja felhívni a figyelmedet a tested arra, hogy nem iszol elegendő vizet.

1- Keveset jársz a mosdóba

Egy egészséges ember nagyjából napi 6-7-szer látogatja meg a mellékhelyiséget kisebb dolgával. Ezt persze több körülmény is befolyásolhatja, ám ha úgy érzed, hogy napi 2-3-nál többször nem jön rád vizelési inger, akkor valószínűleg nem iszol elég vizet. A veséknek szükségük van a vízre, hogy rendesen működhessen a kiválasztás folyamata. Ha nem iszol eleget, akkor a veseműködésed is romolhat.

2 – Száraz bőr

Teljesen egyértelmű. Ha puha és rugalmas bőrre vágysz, akkor igyál többet. Ha a hidratáló krémek úgy tűnik, mintha semmit nem használnának, akkor belülről kell rendbe hozni a dolgot és máris látványos lesz a javulás.

3 – Fejfájás

Ha dehidratáltak vagyunk, akkor akár a legegyszerűbb mozdulatok is kiválthatnak fejfájást. Meg fogsz lepődni, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a vízivás növelése mennyire jelentős pozitív változást képes eredményezni a közérzetedben.

4 – Szájszárazság

Ha kevesebb vizet iszol, mint szükséges, akkor nyálad sem tud termelődni megfelelő mennyiségben, ettől pedig a szád is kiszáradhat. A szájszárazság mellesleg gyógyszer mellékhatás következtében is kialakulhat.

5 – Vizelet színe

Ha nem iszol elég vizet az a vizelet színén is meglátszik. Egy megfelelően hidratált szervezetből származó vizelet színe halványsárga, ellenkező esetben sötétebb sárga színű.

6 – Éhség

Éhes vagy, még azután is, hogy nemrég ettél? Lehetséges, hogy a szervezeted nem tudja megkülönböztetni az éhséget a szomjúságtól. Ha evés után nem sokkal éhséget érzel, akkor próbáld ki, hogy iszol egy nagy pohár vizet és vársz pár percet. Lehet, hogy az érzés el is múlik.

7 – Szédülés

Ez sok probléma jele is lehet, amelyek között az elégtelen vízfogyasztás és dehidráció is szerepel.

8 – A krónikus dehidráció jelei

Ha hosszasan fennáll az elégtelen vízfogyasztás problémája, akkor a következő tüneteket tapasztalhatjuk meg:

húgyutak fertőzése;

zavarodottság és idegesség, szorongás;

megemelkedett koleszterin szint;

székrekedés;

savasság.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...