Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 8 hiba, amit minden nő elkövet: ez okozza a hajhullást, a töredezést,...

8 hiba, amit minden nő elkövet: ez okozza a hajhullást, a töredezést, a zsírosodást és az egészségtelen hajat!

Teljesen mindegy, hogy milyen típusú hajunk van, a lényeg az, hogy mindig másmilyenről álmodozunk. A nők márcsak ilyenek! Akinek göndör van, egyeneset szeretne, és fordítva. Egyben azonban megegyezhetünk, hogy a haj, akkor szép, ha egészséges.

 

Ezt a 8 hibát sose kövesd el, ha egészséges hajkoronáról álmodozol!

1.Napsugárzás

Ugyanúgy, ahogy a bőrünk, a hajunkat is védeni kell a káros sugárzásoktól. Léteznek olyan hajpakolások, samponok, melyek UV-védelmet biztosítanak a hajnak.

2.Szoros copf

Ne kösd túl szorosra, és mindig ugyanabba a magasságba a copfod, mert külön kigyengülnek a hajhagymák.

3.Ne várj túl sokáig, vágass ki belőle

Még, ha hosszú a hajad, akkor is időközönként ki kell vágni a végéből. Vigyázz, hogy ne legyen töredezett, ápolatlan hatású.

4.Festés otthon

Hidd el, hogy a fodrászod sokkal szakszerűbben fogja megfesteni. Eltalálja a megfelelő színt, nem kell átfesteni ahhoz, hogy az ideális színt kapd, és nem is fog annyira roncsolódni a hajad, mint otthon.

5.Ne fésüld a vizes hajat!

Egy törölközővel itasd le a vizet a hajadról, és csak utána kezdj fésülködni. A túl vizes haj roncsolódhat, kitörhet, ha úgy fésülöd.

6.Nem kell minden nap a hajtövektől kezdve kifésülni!

Nem kell minden alkalommal egészen kifésülni a hajat. Néha elegendő, ha csak a a hajvégeket fésülöd meg, mert különben gyengülhetnek a hajhagymák.

7.Hajtípusnak megfelelő hajápolás

Válassz hajtípusodnak megfelelő hajápolási termékeket. Ha megváltozott a hajtípusod, akkor válts át más termékekre, ne ugyanazt használd, mint régen.

8.Ne moss hajat forró vízzel!

Ha forró vízzel mosol hajat, felbomlik a bőr pH-értéke, és kiszárad a fejbőr. Hetente kétszer, nem túl forró vízzel ajánlott hajat mosni, ha nagyon zsírosodik, akkor háromszor hetente.

tudasfaja.com

loading...