Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 8 éves menyasszony vesztette életét nászéjszakája után

8 éves menyasszony vesztette életét nászéjszakája után

A gyermekházasság még mindig óriási mértékben elterjed és bevett gyakorlat a világban, különös tekintettel az afrikai, közel- és távol-keleti országokra és Dél-Amerikára. Évente közel 12 millió leányt adnak férjhez még 18 éves kora előtt. 

A következő kislány esete különösen megrendítő, hiszen őt csupán 8 évesen adták oda a szülei egy 40 éves férfinek. Az eset Jemenben történt, ahol a gyermekházasság szintén nagyon gyakori dolog.

A 8 éves kislány, Rawan még egyértelműen gyermek volt, túl kicsi ahhoz, hogy nőként kezelhessék, ám ez egy percig sem tartotta vissza 40 éves férjét, hogy közösüljön vele a hivatalos nászéjszakájukon.

A dolgok azonban még annál is rosszabbul sültek el, mint amit az ember el tudna képzelni. A kislány éretlensége miatt sajnálatos módon belső vérzésben elvesztette életét az erőszakos közösülés után.

Az eset az arra érzékeny jemeni közösséget és szinte az egész világot megrendítette. A kislány tragikus halála éles felhívás volt, hogy a házasodási szokások radikális változtatásra szorulnak.

Arwa Othman, a Jemeni Néphagyományok Házának feje, hatáskörét kihasználva, kampányt indított, hogy küzdjön a kislány ügyéért és mindazon gyermekekért, akik hasonló helyzetbe kerülnek. Arwa Othman bízik abban, hogy az aktivistaként folytatott munkája segít majd rávilágítani a gyermekházasságok veszélyeire.

Annak ellenére, hogy Rawan életét vesztette azon az éjszakán, 40 éves férje ellen a jemeni hatóságok nem indítanak eljárást. Mindazonáltal a családot sem vonják felelősségre, amiért gyermeküket egy nála ötször idősebb férfihez adták.

A jemeni családoknál előfordul, hogy gyermekkorú lányaikat adják férjhez, hogy a rá szánt pénzt megspórolhassák, és ne kelljen őt tovább nevelni.

A helyzet rettenetesen rossz az országban. Az emberek alig tudnak megélni a napi betevőjükből. 24 millió főből több, mint 10.5 millió nem jut elegendő ételhez, 13 millió ember tiszta ivóvízhez sem. Sok esetben a szülők úgy vélik, hogy hiába kicsi még a gyermekük ahhoz, hogy házasodjon, jobb sora lesz a leendő férjük mellett, mint a szegény családjukban.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...