Kezdőlap IDÉZETEK 8 dolog, amit minden apának meg kell tanítani a fiának

8 dolog, amit minden apának meg kell tanítani a fiának

Hirdetés

Szüleink nagyon sokat segíthetnek abban, hogy jobban, szebben, okosabban, praktikusabban, és könnyebben élhessük az életünket. Gyerekkorunkban olyan “szabályokat” tanulhatunk tőlük, melyeknek később nagy hasznát vehetjük.

Nézzük, milyen praktikus tanácsokat taníthatunk mi is gyerekeinknek, hogy életük sokkal szebb, és nyugodtabb legyen.

Hirdetés

1. Segítőkész, kedves, udvarias

Egy úriember mindig kedves, segítőkész és udvarias. Ne kelljünk ki önmagunkból, ha valamit nem jól csinál a gyerekünk, őrizzük meg hidegvérünk, beszélgessünk velük higgadtan. Mosolyogva még a problémákat is sokkal könnyebben meg lehet oldani.

2. Viselkedjen úgy, mint egy úriember

Nagy különbség van egy gyenge, puhány, határozatlan ember, és egy úriember között. Tanítsuk meg a fiunkat arra, hogy kell határozottan kezet fogni másokkal, és hogy a hölgyeket előre kell engedni az ajtónál.

3. A tapasztalás fontossága

A modern világban hajlamosak vagyunk arra, hogy mindent a virtuális világban csináljunk. A mobiltelefon, internet segítségével könnyen részesei lehetünk bármilyen élménynek, de meg kell tanítanunk a gyerekeinknek, hogy mennyivel fontosabb a konkrét tapasztalás, érzékelés. Nem mindegy, hogy kimegyünk a közeli erdőbe kirándulni, vagy telefonon nézegetjük a természeti képeket.

4. Hogyan kell bánni a pénzzel?

Tanítsuk meg a gyereket arra, hogy hogyan kell okosan bánni a pénzzel. Legyen tisztába a munka, az érték, és a megtakarítás fogalmával.

5. Tudjon grillezni

A férfiak életében a grillezés manapság olyan, mint régen a golfozás, halászás, vagy akár a foci. Egy igazi férfi nagyon jól tud sütni a grillen. Ez egyfajta szocializációs kikapcsolódás. Egy apa-fia grillezés sok jó beszélgetésre is okot adhat.

6. A sport fontossága!

A férfiak életében a másik nagyon fontos dolog: egy sportjáték ismerete, és gyakorlása. Nem csak edzett lesz a sporttól az ember, hanem megtanít a gyors reakcióra, csapatban való gondolkodásra, toleranciára, kitartásra stb.

7. Az alapvető eszközök használata

Nagyon fontos, hogy egy férfi tudja használni a fűrészt, a kalapácsot, a csavarhúzót, és legalább egy konnektort tudjon megszerelni a lakásban.

8. Hogyan kell nyakkendőt kötni?

Az életben adódhat olyan alkalom, amikor igenis nyakkendőt köt egy férfi. Ha máskor nem, az esküvőjén biztosan szüksége lesz rá. Egy igazi férfi tudja, hogyan kell megkötni a nyakkendőt!

Hirdetés