Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 dolog, amire biztosan nem gondoltál, hogy használhatnál egy fogkefét!

8 dolog, amire biztosan nem gondoltál, hogy használhatnál egy fogkefét!

Hirdetés

Normális esetben havonta egyszer újra kellene cserélnünk a fogkeféinket. Így gondoskodhatunk megfelelően szájunk higiéniai állapotáról.

Na, de mihez kezdjünk a sok használt fogkefével? Mutatunk néhány trükköt arra az esetre, ha nem akarjuk kidobni őket.

Hirdetés

1.Szempillafesték igazítása

Ha egy kicsit régebbi már a szempilla spirálunk, a festék megvastagodhat, és alkalmazáskor könnyen összecsomósodhat. Egy használt fogkefe segítségével könnyen kiegyenlíthetjük a felkent festékréteget.

2.Körömtisztító

Akinek hosszú körme van, tudja, hogy elég egy kis kerti munka, és máris bepiszkolódnak a körmeink. Egy régi fogkefe segítségével könnyen megtisztíthatjuk. Sőt, az elszáradt bőrt is ledörzsölhetjük.

3.Hajfixáló

Tegyünk egy kevés hajfixáló sprayt a fogkefére, és ezzel tupírozzuk fel a hajunkat. Egyszerre mindig csak egy kisebb részt fogjunk meg, és azt tupírozzuk.

4.Szemöldökkefe

Egy tiszta fogkefe nagyon hasznos lehet, ha bozontos lett a szemöldökünk. Egyszerűen fogjuk meg, és indulás előtt fésüljük át a fogkefével.

5.A puha ajkakért

Télen ajkaink hamar kiszáradnak, és hámlani kezdenek. Fogjuk a régi fogkefét, és óvatosan dörzsöljük át vele az ajkainkat. Majd kenjük be a szokásos hidratálóval. Ezután sokkal puhább, és ápoltabb ajkaink lesznek.

6.Arcpakoláshoz

A házilag készített cukros arcpakolást könnyebben fel tudjuk vinni az arcbőrünkre a fogkefe segítségével. Miután lejárt a hatóidő, a fogkefe segítségével dörzsöljük át enyhén az arcunk, majd mossuk le.

7.Kozmetikai kellékek megtisztítására

A fogkefét használhatjuk a fésűk, hajkefék, sminkecset megtisztítására. Segítségével könnyen megtisztíthatjuk a sörték között.

8.Bőrdudorok ellen

Borotválkozás, vagy epilálás után dörzsöljük át enyhén a bőrünk egy használt fogkefével, és így könnyebben visszahúzódik majd a bőr, hamarabb regenerálódik.

Hirdetés